Blockchain Stories
Nieuw Fidelity Bitcoin rapport toont positiviteit over de ontwikkelingen
Bitcoin Nieuws

Nieuw Fidelity Bitcoin rapport toont positiviteit over de ontwikkelingen

Bitcoin zit op dit moment nog in een dalende trend, deze dalende trend komt voornamelijk doordat er gisteravond een kleine daling was in de markt. Ondanks deze daling zijn analisten er toch van overtuigd dat de aankomende tijd positief zal uitpakken voor BTC.

Aantal wallets met $1.000 aan BTC gestegen

Een van redenen zou namelijk kunnen zijn dat het aantal wallets dat meer dan $1.000 aan BTC hebben gestegen met 20% sinds Q1 2024. Deze data komt uit een rapport van Fidelity Digital Assets.

Fidelity gaf al aan dat de accumulatie in deze kleine wallets op 13 maart op een recordhoogte stond op 10,6 miljoen. Dit kan ermee te maken dat BTC de laatste tijd hard stijgt en de waarde van de wallets meestijgen.

Ondanks dat er in 2023 meer dan 5,5 miljoen wallets waren met minimaal $1.000 aan BTC, zei Fidelity dat het aantal bestaande wallets in 2024 zijn gestegen met meer dan 100%.

Deze nieuwe wallets laten zien dat er genoeg mensen zijn die nog steeds Bitcoin kopen zonder dat ze kijken naar de huidige prijs. 

Fidelity merkte ook op dat het aantal Bitcoin dat op exchanges staat is gedaald sinds het laagste niveau van 2020.

Analisten beweren dat deze trend de aankomende tijd nog wel blijft. De kans is dus aanwezig dat Bitcoin de aankomende tijd nog verder omhoog kan stijgen.

Eerder voorspelde crypto exchange Bybit dat de voorraad van Bitcoin op exchanges binnen 9 maanden op kan raken.

Wat gaat Bitcoin in mei doen?

De bitcoin halving heeft ervoor gezorgd dat er weer bullish momentum is in de markt, dit momentum kan er zelfs voor zorgen dat de prijs van Bitcoin er goed uit kan komen te zien aan het einde mei.

Op de beurs gaat de wijsheid “sell in May and stay away” jaarlijks rond, met in het achterhoofd dat in mei de koersen kunnen zakken. Op de cryptomarkt is mei echter wisselvallig met een gemiddelde stijging van 7,66% over historische jaren.

Voor nu is het belangrijkst dat we eerst uit de korte downtrend komen die sinds gister aan de gang is.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer