Blockchain Stories
ByBit: “De Bitcoin voorraad bij exchanges raakt binnen 9 maanden op”
Bitcoin Bybit Nieuws

ByBit: “De Bitcoin voorraad bij exchanges raakt binnen 9 maanden op”

Volgens crypto exchange ByBit zal de Bitcoin voorraad bij de exchanges binnen 9 maand opraken. Dit zal de nasleep zijn van de Bitcoin halving en het opkopen van Bitcoins door Bitcoin ETFs. 

Volgens een onderzoek van ByBit gaat het nog maar 9 maanden duren voordat exchanges niet voldoende Bitcoin meer op voorraad hebben. Dit zal veroorzaakt worden door de 50% daling in uitgifte van verschillende exchanges

Het onderzoek van ByBit

Tijdens het onderzoek laat ByBit het volgende weten:

Bitcoin-reserves in alle gecentraliseerde beurzen zijn sneller uitgeput. Met nog maar 2 miljoen Bitcoins over, en als we uitgaan van een dagelijkse instroom van $500 miljoen naar Bitcoin Spot ETF’s, zal het equivalent van ongeveer 7.142 bitcoins dagelijks de valutareserves verlaten, wat erop wijst dat het slechts negen maanden zal duren om alle resterende reserves te verbruiken.

Dit betekent dus dat Bitcoin op gecentraliseerde exchanges zeldzamer wordt. Dit is geen positief gegeven, aangezien oplichting en malafide praktijken veel makkelijker zijn bij gedecentraliseerde handel. 

De data van CryptoQuant

Volgens de data van CryptoQuant zijn de Bitcoin reserves van exchanges in drie jaar nog nooit zo laag geweest. Dit blijkt uit de onderstaande grafiek:

Bitcoin-voorraad-exchanges
Bron: CryptoQuant

Deze data komt tijdens een flinke marktdaling. De afgelopen week is de Bitcoin met 10% in waarde gedaald. Echter, deze data kan de waarde van de Bitcoin weer een beetje laten herstellen. Een stijging in zeldzaamheid van de Bitcoin in combinatie met een gelijke of stijgende vraag zorgt voor een stijging in waarde, afgezien van externe factoren. 

Grotere vraag naar Bitcoin

Dit gebeurt allemaal terwijl de vraag naar de Bitcoin alleen maar blijft groeien. Naast dat particuliere en zakelijke beleggers graag investeren in de grootste cryptocurrency, zijn er steeds meer organisaties die dit ook doen. 

Zo zien we steeds meer Bitcoin ETFs verschijnen, die continu Bitcoin op blijven kopen om de koers zo goed mogelijk te volgen. Ook andere organisaties doen hieraan mee. Zo’n 40% van alle Bitcoin op de markt is in handen van organisaties, waaronder ETFs. 

Dit is een flink percentage. Helemaal als je het in verhouding zet met de 24% van particuliere beleggers. ByBit verwacht dat dit alleen maar meer zal worden. 

Zo zeggen ze hier het volgende over:

Wij zijn van mening dat niet alle instellingen erin zijn geslaagd om blootstelling te verwerven sinds de goedkeuring van Bitcoin Spot ETF’s in januari 2024, omdat hun beleggingsmandaten hen ervan weerhouden te investeren in nieuwe producten die nog maar een paar maanden op de markt zijn.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer