Blockchain Stories
Zijn Litecoin holders in een betere positie dan Ethereum holders?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zijn Litecoin holders in een betere positie dan Ethereum holders?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het is ongebruikelijk om te zien dat Litecoin (Ticker: LTC) Ethereum (Ticker: ETH) op enig niveau overtreft. Op 6 juni steeg echter het aantal actieve wallets op het Litecoin netwerk met ongeveer 74%. Volgens gegevens van IntoTheBlock was het verschil meer dan 100.000 in het voordeel van Litecoin. In totaal bedroeg het cijfer 602.000, wat het hoogste activiteitsniveau op het netwerk sinds januari vertegenwoordigde.

Na Cardano haalt Litecoin Ethereum in

Actieve wallets meten het aantal unieke wallets dat betrokken is bij succesvolle transacties op een blockchain. Enkele dagen geleden had Litecoin hogere waarden geregistreerd dan Cardano (Ticker: ADA). Het is echter belangrijk te vermelden dat de meeste transacties afkomstig waren van wallets met een klein saldo. Degenen die LTC ter waarde van $10.000 tot $10 miljoen aanhielden, werden niet buitengesloten. Volgens de laatste post van IntoTheBlock op X:

Hoewel het grootste deel van de toename te wijten is aan transacties van minder dan $10, is er een merkbare stijging in transacties van alle groottes.

Bron: IntoTheBlock

Het is vermeldenswaardig dat de stijging in netwerkactiviteit geen prijsstijging van LTC veroorzaakte. Op het moment van schrijven was de Litecoin koers $80,03 met een daling van 4,55% in de afgelopen 24 uur. Ethereum daarentegen handelde op $3.696, waarbij de altcoin ook licht in waarde was gedaald.

Analyse van de marktwaarde vergeleken met de thermocap

Vervolgens keken we ook naar de marktwaarde vergeleken met de thermocap ratio van Litecoin. Deze maatstaf meet de waardering van een cryptocurrency vergeleken met de totale beveiligingsuitgaven door miners. 

Wanneer de marktwaarde vergeleken met thermocap ratio stijgt, betekent dit dat de prijs als overgewaardeerd kan worden beschouwd. Historisch gezien veroorzaakt een extreem hoge lezing van de metriek een correctie. Echter, op het moment van schrijven was de ratio 0,00000003. Dit is een lage lezing vergeleken met periodes waarin Litecoin oververhit was.

Is LTC en ETH momenteel in de uitverkoop?

LTC is momenteel in de uitverkoop. Als de markt terugkeert naar een sterk bullish toestand, zou de prijs van LTC voorbij $100 kunnen stijgen vanaf de huidige positie. Om deze stelling te bevestigen, onderzochten we de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio. Deze metriek volgt de winstgevendheid van houders in relatie tot de waardering van de munt. 

Op het moment van schrijven was de 30-daagse MVRV ratio van Litecoin 13,30%, wat aangeeft dat de gemiddelde holder winst zou maken als ze zouden verkopen. Echter, de winsten zouden hoog genoeg kunnen zijn om wijdverspreide winstnemingen te veroorzaken. Voor Ethereum was de 30-daagse MVRV ratio 4,69%. Hoewel dit suggereert dat ETH en LTC zich in vergelijkbare posities bevinden, benadrukt het ook dat Litecoin holders in een betere positie zouden kunnen zijn dan Ethereum holders.

image 23

Vooruitzichten voor de middellange termijn

Het is mogelijk dat de waarde van ETH in de middellange termijn de $4.000-markt zou kunnen overschrijden. In dezelfde periode zou LTC ook zijn psychologische weerstand van $100 kunnen doorbreken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu