Blockchain Stories
Rechtbank kiest de kant van fondsbeheerders tegen de SEC
Altcoin Nieuws Ripple

Rechtbank kiest de kant van fondsbeheerders tegen de SEC

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een recente wending heeft de rechtbank besloten in het voordeel van private fondsbeheerders en geoordeeld dat de aangescherpte regelgeving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor adviseurs van private fondsen niet moet worden gehandhaafd.

In een recent dossier heeft de SEC een regel aangenomen om de regelgeving voor adviseurs van private fondsen aan te scherpen, met als doel investeerders te beschermen en fraude te voorkomen. Deze “Final Rule”, gepubliceerd op 23 augustus 2023, zou worden opgenomen in de Code of Federal Regulations.

De regel werd echter aangevochten door verschillende associaties van private fondsbeheerders en uiteindelijk geannuleerd door het United States Court of Appeals for the Fifth Circuit.

Impact op de cryptomarkt

De “Final Rule” had ook een grote impact kunnen hebben op het vermogen van de SEC om openbaarmakingsvereisten op te leggen aan cryptobedrijven.

In een recent interview met CNBC gaf SEC voorzitter Gary Gensler commentaar op het belang van openbaarmaking en zei:

Wat president Roosevelt deed, was dat hij deze Commissie oprichtte om ervoor te zorgen dat u als investeerder de informatie krijgt. En op de cryptomarkten geven ze u die informatie niet.

Gary Gensler

Hij vervolgde met:

Maar de openbaarmaking beschermt niet per se een slechte acteur als deze een markt manipuleert.

Gary Gensler

In reactie hierop uitte Stuart Alderoty, CLO van Ripple, zijn ontevredenheid over de poging van de SEC om haar bevoegdheid uit te breiden in de cryptomarkt via X (voorheen Twitter), en merkte op:

Ik vraag me opnieuw af hoeveel belastingdollars zijn verspild door mislukte pogingen van Gensler’s SEC om haar jurisdictie uit te breiden buiten wat de wet toestaat?

Stuart Alderoty

XRP ETF binnenkort?

Ondanks de lopende juridische strijd tussen Ripple en de SEC, doen geruchten de ronde over de mogelijke lancering van XRP ETF’s. Nu de SEC Bitcoin spot exchange traded funds (ETF) heeft goedgekeurd en Ethereum ETF’s ook bijna klaar zijn voor lancering, geloven velen dat de SEC nu een gunstigere houding vergeleken met cryptocurrencies aanneemt.

Ripple CTO Brad Garlinghouse deelde een vergelijkbare mening en merkte onlangs op: 

“Een XRP ETF is gewoon onvermijdelijk.”

Brad Garlinghouse

Dat is niet alles; ook Ripple’s president Monica Long beweert dat de langverwachte stablecoin van het bedrijf waarschijnlijk dit jaar nog zal debuteren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu