Blockchain Stories
Bitcoin en altcoin crash zorgt voor meer dan $400 miljoen aan liquidaties
Altcoin Bitcoin Nieuws

Bitcoin en altcoin crash zorgt voor meer dan $400 miljoen aan liquidaties

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft een onverwachte wending genomen, waarbij de meeste altcoins en Bitcoin flink in waarde zijn gedaald.Bitcoin (BTC) is onder de $70.000 gezakt, en dit heeft geleid tot meer dan $400 miljoen aan geliquideerde posities.

Snelle daling en bijna half miljard aan liquidaties

De Bitcoin koers zag een plotselinge daling van ongeveer 2,2%. Uiteraard volgde de gehele cryptomarkt en vrijwel alle grote altcoins zijn ook hard getroffen.

DOGE is met meer dan 8% gedaald, Ethereum (ETH) met 3%, XRP met 5% en Solana met 5,2%. Dit heeft geleid tot aanzienlijke liquidaties van hefboomposities, met een totaal van meer dan $400 miljoen aan geliquideerde longposities volgens data van Coinglass. Dit bevestigt nogmaals de volatiliteit van de cryptomarkt en welke risico’s hefboom trading met zich mee kan brengen.

crypto liquidaties juni
Bron: CoinGlass

In totaal zijn er 147.472 traders geliquideerd, waarbij de grootste liquidatie plaatsvond op OKX ter waarde van $5,2 miljoen.

Sommige altcoins leken vrijwel geen tot nauwelijks last te hebben gehad van alle paniek, waaronder Filecoin, Wormhole en Injective.

Waarom crashte de markt?

De cryptomarkt had eerder op de dag sterke werkgelegenheidscijfers uit de VS genegeerd, maar de plotselinge prijsdaling van Bitcoin lijkt verband te houden met zorgen over langdurig hogere rentetarieven van de Federal Reserve.

De plotselinge dip van Bitcoin van boven $71.800 naar onder $69.000 in een korte tijd, gevolgd door een daling van Ethereum van $3.800 naar onder $3.650, zorgde ervoor dat in de afgelopen 24 uur $410 miljoen aan posities geliquideerd werden. Waarvan $361 miljoen aan long liquidaties en $49 miljoen aan short posities.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu