Blockchain Stories
Shiba Inu onder druk: verkoop door whales zorgt voor prijsdaling
Altcoin Memecoin Nieuws

Shiba Inu onder druk: verkoop door whales zorgt voor prijsdaling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (SHIB) gaat door een moeilijke fase. De prijs van de munt blijft dalen en het lijkt erop dat deze trend nog wel even aanhoudt. Dit komt doordat steeds meer investeerders hun vertrouwen verliezen en hun SHIB verkopen.

De Shiba Inu koers blijft laag omdat de whales zich terugtrekken. Zij hebben veel invloed op de prijs van SHIB. Als zij hun munten verkopen, gaat de prijs omlaag, dat is precies wat er nu gebeurt. De totale waarde van transacties van meer dan $100.000, die vaak door whales worden gedaan, is flink gedaald. Op dit moment is de dagelijkse transactiewaarde van deze grote investeerders gezakt naar slechts $30 miljoen.

ITB shib large transactions volume in usd ethereum 2024 06 07T12 42 40
Shiba Inu Whaleholding. Bron: IntoTheBlock

Aan de daling in transactiewaarde kun je zien dat veel Shiba Inu houders hun munten verkopen. Dit versterkt de neerwaartse trend extra. De gerealiseerde winsten op het netwerk zijn de afgelopen tijd gestegen. Dit betekent dat investeerders hun SHIB verkopen, of om hun winsten veilig te stellen of om hun verliezen te beperken.

Realisatie van winst en verlies

De verkoop van SHIB door whales wijst op een toename van de gerealiseerde winsten op het netwerk. Dit betekent dat veel whales nu hun SHIB verkopen om de winst die ze hebben gemaakt te realiseren. Maar in het geval van SHIB is het niet alleen winstneming. Veel investeerders verkopen hun munten ook om hun verliezen te beperken. Ze willen nog iets van waarde uit hun investering halen voordat de prijs mogelijk verder daalt.

SHIBA INU SHIB 14
Shiba Inu gerealiseerde winst. Bron: Santiment

Deze toename in verkoop laat ook een groeiend wantrouwen onder SHIB houders zien. Ze geloven niet dat de prijs van SHIB binnenkort gaat stijgen en kiezen ervoor hun munten te verkopen.

Prijsvoorspelling, zijwaartse beweging verwacht

De prijs van Shiba Inu zal waarschijnlijk zijwaarts blijven bewegen. De verwachting is dat de prijs tussen $0.00002584 en $0.00002267 blijft schommelen. Als je naar een bredere marge kijkt, kan SHIB tussen $0.00002835 en $0.00002093 gaan bewegen.

Er is ook een grote kans op een verdere daling, wat zou betekenen dat SHIB kan zakken naar $0.00002267 of zelfs $0.00002093. Als de prijs van Shiba Inu toch de weerstand van $0.00002835 weet te doorbreken, kan het een hoogtepunt van twee maanden bereiken. Dit zou belangrijk zijn om SHIB naar $0.00003000 te brengen en een negatief scenario te voorkomen.

hG2WOzMA
Shiba Inu-prijsanalyse. Bron: TradingView

Wat betekent dit voor SHIB investeerders

Voor SHIB investeerders is het belangrijk om de markttrends goed in de gaten te houden. De terugtrekking van whales en de toename van verkoopactiviteiten kunnen zorgen voor verdere prijsdalingen.

De komende weken zullen belangrijk zijn voor de toekomst van Shiba Inu. Als de prijs de weerstandsniveaus niet kan doorbreken, kan de neerwaartse trend zich voortzetten. Als SHIB er wel in slaagt om boven de weerstandsniveaus uit te stijgen, kan dit herstel betekenen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu