Blockchain Stories
Chainlink groeit ondanks daling actieve gebruikers: een blik op de toekomst
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Chainlink groeit ondanks daling actieve gebruikers: een blik op de toekomst

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Chainlink (LINK) koers heeft de afgelopen maand een flinke opwaartse trend laten zien, ondanks een afname in het aantal actieve adressen. Het netwerk heeft zich bewezen als koploper in ontwikkelingsactiviteit binnen de categorie van Real World Assets (RWA’s).

Het aantal gebruikers blijft echter afnemen, wat vragen oproept over de toekomst van Chainlink. LINK handelt vandaag voor $17,38 met een daling van 3%.

Ontwikkelingsactiviteit: Chainlink aan de top

Chainlink heeft recentelijk de hoogste plek behaald in ontwikkelingsactiviteit onder Real World Assets, volgens gegevens van Santiment. Deze prestatie laat de toewijding van het Chainlink team zien om het platform te verbeteren en uit te breiden. Met een score van 428.83 in de afgelopen 30 dagen, laat Chainlink de concurrentie ver achter zich. De tweede plaats in deze categorie scoorde slechts 204, wat de dominantie van Chainlink benadrukt.

De ontwikkelingsactiviteit van Chainlink begon in januari significant te stijgen. Hoewel er in april een scherpe daling was, herstelde deze zich snel en is sindsdien blijven groeien. Momenteel staat de ontwikkelingsactiviteit op een stabiele 428, een teken dat Chainlink blijft innoveren en groeien.

Afname in actieve adressen: een zorgwekkende trend?

Ondanks de positieve ontwikkelingen op technisch vlak, laat het aantal actieve adressen op het Chainlink netwerk een dalende trend zien. Op 31 mei waren er nog 63.300 actieve adressen, terwijl dit aantal nu rond de 61.900 ligt. Dit is een afname van bijna 2%. Eerder dit jaar overschreed het aantal actieve adressen zelfs de 90.000, wat suggereert dat er een afname in gebruikersactiviteit is.

ChainLink on Ethereum LINK 10.39.09 06 Jun 2024
Bron: Santiment

Hoewel deze daling in actieve adressen kan wijzen op een afnemende interesse of gebruik van het netwerk, kan het ook een tijdelijke trend zijn. Het is essentieel om deze trend nauwlettend in de gaten te houden om te begrijpen welke impact dit op lange termijn kan hebben op Chainlink.

Prijs en marktdynamiek: opwaartse trend met uitdagingen

De koers van Chainlink laat momenteel een lichte daling van 3% zien naar ongeveer $17.38. Dit volgt op een eerdere stijging naar $17.7. Hoewel deze stijgingen positief zijn, zijn ze niet genoeg om de eerdere significante dalingen volledig te compenseren. De korte moving average (oranje lijn) ligt nog steeds onder de lange moving average (groene lijn), wat aangeeft dat de prijs op korte termijn mogelijk niet erg positief is.

LINKUSDT 2024 06 06 11 01 36
Bron: Trading View.

Op de langere termijn blijft de koers echter boven de belangrijkste gemiddelde niveaus, wat een continu bullish vooruitzicht suggereert. De Relatieve Sterkte Index (RSI) van Chainlink is onder de 42, wat aangeeft dat het zich in een bear trend bevindt. Dit duidt op een mogelijkheid voor een verdere prijsdaling.

Technische analyse en toekomstige verwachtingen

Kijkend naar de technische indicatoren, lijkt Chainlink zich momenteel in een correctiefase te bevinden na het bereiken van een piek van bijna $19 in juni. In de vier-uurs tijdsperiode bevindt de prijs zich momenteel tussen de 50 en 100 EMA, waarbij de 100 EMA een cruciale steunlijn vormt. De volumegrafiek suggereert dat de $16.7 een belangrijke steunlijn kan zijn.

Op de korte termijn heeft Chainlink moeite om boven de 200 EMA uit te komen, wat wijst op aanzienlijke verkoopdruk. De prijs bevindt zich momenteel onder alle drie de belangrijkste gemiddelde lijnen (50, 100 en 200 EMA), wat een bearish sentiment suggereert en mogelijke obstakels voor een verdere opwaartse beweging.

Ondanks deze uitdagingen wijzen fundamentele indicatoren op een toename in netwerkactiviteit en sterke betrokkenheid van de gebruikers community, wat positief is voor de toekomstige groei van Chainlink. Als Bitcoin blijft stijgen en records verbreekt, zou Chainlink zelfs kunnen stijgen naar de $20 of $22. Een prijsniveau die we voor het laatst in maart hebben gezien.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu