Blockchain Stories
Bitcoin miners schakelen over naar AI, nieuwe inkomstenbron?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners schakelen over naar AI, nieuwe inkomstenbron?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Meer Bitcoin (Ticker: BTC) miners, zoals Core Scientific, stappen massaal over naar AI (artificiële intelligentie) om de inkomstenstromen te verhogen na de halvering in april. 

De halvering in april verminderde de beloningen van miners van 6,25 BTC per block naar 3,125 BTC per block, waardoor hun inkomsten werden gehalveerd. Op 5 juni bedroegen de dagelijkse inkomsten van Bitcoin miners $30 miljoen. Dit is meer dan 65% lager dan het record van $105 miljoen dat werd bereikt op de dag van de halvering in april 2024, volgens YCharts.

AI om de inkomstenproblemen van Bitcoin miners op te lossen?

Volgens een recent CNBC rapport verschuiven miners nu hun focus naar AI computing vanwege de hogere beloningen en de toenemende vraag na het succesvolle ChatGPT AI model van OpenAI. 

Volgens het rapport haalt Bit Digital nu 27% van zijn inkomsten uit AI. Hut 8, een andere BTC miner, en Hive genereerden respectievelijk 6% en 4% van hun inkomsten uit AI. 

Volgens Core Scientific CEO Adam Sullivan zal de verschuiving naar AI helpen om een gediversifieerd bedrijfsmodel en meer voorspelbare cashflows te creëren. De AI diversificatie zou een welkome verlichting kunnen zijn gezien de gerapporteerde miner capitulaties.

Zijn sommige Bitcoin miners aan het uitstappen?

Midden mei ontdekten we dat de hashrate van het Bitcoin netwerk aanzienlijk was gedaald, samen met mogelijke miner capitulaties te midden van pieken in Bitcoin Hash Ribbons. 

Hash Ribbons volgen korte en lange termijn voortschrijdende gemiddelden van de Bitcoin hashrate. Pieken in de metriek duiden op lage miner activiteit of het vertrek van minder efficiënte Bitcoin miners. Het Hash Ribbons signaal blijft aanhouden, en crypto hedgefonds Capriole Investments verwees naar de laatste flits als een “verleidelijk Bitcoin koopsignaal.” 

“Hash Ribbons is terug. Misschien wel het beste langetermijn Bitcoin koopsignaal dat er is, Hash Ribbons verleidt ons nu met de huidige Miner Capitulation, die twee weken geleden begon.” 

Daarnaast bereikte de Bitcoin miner reserve het laagste niveau van 1,8 miljoen BTC in een jaar. Het lage niveau werd 14 jaar geleden voor het laatst gezien en suggereerde dat miners hun holdings aan het afstoten waren, waarschijnlijk via OTC (over-the-counter) markten. 

Misschien een ander stuk dat het Hash Ribbons ‘koopsignaal’ bevestigde, was de bewering van Willy Woo dat institutionele handelaren ‘risk-on’ waren en zijn overgestapt op kopen. Moet je de professionals kopiëren of wachten op een range breakout om in te stappen?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu