Blockchain Stories
Bitcoin op $71k, kans dat Bitcoin nog verder stijgen?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin op $71k, kans dat Bitcoin nog verder stijgen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft veel bewegingen laten zien in zijn bullish momentum. De prijs van de grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie heeft de $70k grens overschreden, wat voor opwinding zorgde in de community. Velen verwachten dat de prijs van Bitcoin verder zal stijgen, hoewel we een verkoopsignaal op de dagelijkse BTC grafiek zien, wat de prijs zou kunnen beïnvloeden.

Bitcoin blijft boven $70k

Volgens onze statistieken zagen we dat BTC op 3 juni aan bullish momentum won toen de waarde begon te stijgen. De prijs van de munt steeg met meer dan 4% in de afgelopen zeven dagen. Op het moment van schrijven werd BTC verhandeld op $70.960 met een marktkapitalisatie van $1,397 biljoen.

Ondertussen plaatste Ali, een populaire crypto analist, een tweet waarin hij een verkoopsignaal benadrukte. Dit suggereerde een mogelijke prijsdaling. Echter, het signaal had niet veel invloed op de prijsactie van Bitcoin, aangezien de munt boven de $71k bleef handelen.

Naar aanleiding van onze analyse van CryptoQuant data zagen we dat investeerders BTC ook niet verkochten. De exchange reserve van de munt daalde, wat wijst op hoge koopdruk. Bovendien bleef het koopsentiment dominant onder Amerikaanse investeerders, aangezien BTC’s Coinbase premium groen was.

image 23
Bron: CryptoQuant

Zal BTC blijven stijgen?

Als we vervolgens de gegevens van Glassnode analyseren, zien we dat BTC mogelijk zijn bull rally zal voortzetten. Volgens de Pi Cycle Top indicator van de munt had BTC nog niet zijn marktpiek bereikt. Dit betekent dat de prijs van BTC zou kunnen blijven stijgen naar $87k voordat er een grote prijs correctie plaatsvindt.

Om te beginnen, de Pi Cycle indicator is samengesteld uit het 111-daags voortschrijdend gemiddelde en een 2x multiple van het 350-daags voortschrijdend gemiddelde van de prijs van Bitcoin. BTC’s binaire CDD was groen, wat betekent dat de bewegingen van langetermijnhouders in de afgelopen 7 dagen lager dan gemiddeld waren. Ze hebben een motief om hun munten vast te houden.

image 23 1
Bron: Glassnode

Daarnaast steeg ook het funding rate van BTC. Dit betekende dat long position traders dominant waren en bereid waren short position traders te betalen. Deze metrics suggereren dat de kans groot is dat BTC zal blijven stijgen.

Nadere technische analyse

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we ook de dagelijkse grafiek van BTC geanalyseerd om beter te begrijpen welke richting de prijs op ging. De technische indicator MACD toonde een bullish crossover. Daarnaast bleef de Relative Strength Index (RSI) van BTC ruim boven de neutrale markering, wat suggereert dat de prijs de komende dagen verder zou kunnen stijgen.

image 23 2
Bron: TradingView

Echter, hoewel de bovengenoemde indicatoren de bulls ondersteunden, gaf de Chaikin Money Flow (CMF) van BTC de voorkeur aan de bears. Dit leek het geval te zijn, aangezien de indicator in de recente periode een daling registreerde.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu