Blockchain Stories
60% van Chainlink holders hebben winst na bereiken hoogste punt
Altcoin Nieuws Technische Analyse

60% van Chainlink holders hebben winst na bereiken hoogste punt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainlink (Ticker: LINK) is tijdens de rally naar zijn hoogste punt in zes weken geklommen, blijkt uit gegevens van Santiment.

Volgens on chain data werd de altcoin tijdens de handelsdag op 23 mei kort verhandeld op $17,53 voordat het een lichte terugval kende. Op het moment van schrijven was de LINK koers $17,123 en is de afgelopen 7 dagen met 5,32% gestegen.

LINK holders hebben winst

Door de recente stijging van de LINK koers hebben veel LINK investeerders winsten gerealiseerd.

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we de ratio van LINK zijn dagelijkse transactievolume in winst ten opzichte van verlies bekeken en ontdekten we dat deze 11 was op 23 mei. Dit betekende dat voor elke LINK transactie die eindigde in verlies tijdens die handelsperiode maar liefst 11 transacties winst opleverden.

Op het moment van schrijven was de waarde hiervan ongeveer 7, wat suggereert dat winstgevende transacties nog steeds hoog zijn, maar wel iets afnemen.

Verder was de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio van de token meer dan 70%. Dit suggereert dat de marktprijs van LINK aanzienlijk hoger is dan de gemiddelde aanschafprijs van alle holders.

Hoewel dit aangeeft dat de token overgewaardeerd is, betekent het ook dat LINK holders verzekerd zijn van winst als ze verkochten.

Volgens IntoTheBlock zijn er momenteel 432.000 wallets waarvan 60% van deze holders winst hebben gemaakt door de investering die zij hebben gedaan. Daarentegen zijn er 221.000 wallets die hun tokens met verlies houden.

Laat je niet meeslepen en kijk goed naar on chain data

Ondanks de prijsstijging van LINK in de afgelopen week, is een belangrijke technische indicator gedaald, wat een bearish sentiment achterlaat.

Uit metingen van de dagelijkse grafiek bleek dat de Chaikin Money Flow (CMF) daalde, zelfs terwijl de prijs de afgelopen zeven dagen steeg. Deze indicator meet de geldstroom in en uit de markt van LINK. Op het moment van schrijven stond de CMF van LINK dicht bij de nul lijn op 0,02.

Een bearish sentiment wordt gevormd wanneer de prijs van Chainlink stijgt terwijl de CMF daalt. Dit betekent dat het koopvolume niet zo sterk is als verwacht, zelfs niet als de prijs van de asset stijgt. Dit suggereert aan marktdeelnemers dat de prijsstijging mogelijk niet duurzaam is.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu