Blockchain Stories
Is een “Solana summer” mogelijk midden in een bearish trend?
Altcoin Nieuws Solana

Is een “Solana summer” mogelijk midden in een bearish trend?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De uitdrukking ‘Solana Summer’ was vorige week op ieders lippen, aangezien Solana (Ticker: SOL) goede marktprestaties liet zien. Memecoins op het Solana netwerk zorgden ervoor dat mensen van de ene op de andere dag miljonair werden.

Terwijl de rest van de markt herstelt van de zware correctie na de goedkeuring van de Ethereum ETF, sluit Solana zich ook aan bij het bearish sentiment.

Waarom daalde Solana afgelopen dagen?

De voornaamste reden dat Solana daalde, was vanwege de marktbrede correctie. Experts geloven dat dit net als bij Bitcoin ETF (Ticker: BTC) tijdelijk zal zijn.

Als we kijken naar de dagelijkse grafiek van SOL, toont dit een dominante dalende trend aan, waarbij de token geleidelijk lagere pieken en dalen maakt. Dit betekent dat er een sterke verkoopdruk is waardoor het bearish sentiment op dit moment heerst.

Het volume blijft relatief stabiel, met pieken die overeenkomen met belangrijke prijsdalingen. Hoog volume tijdens een dalende trend bevestigt vaak het bearish momentum, wat aangeeft dat veel investeerders hun crypto verkopen.

image 81
Bron: TradingView

De meest recente beweging toont een lichte poging tot herstel, waarbij de SOL koers terugveert naar ongeveer $168,71. Het moet echter nog blijken of dit voor de lange termijn is.

Gezien de huidige trend blijft het korte termijn sentiment bearish, tenzij SOL overtuigend boven de weerstand van $166 kan breken en stand kan houden. Indien deze omkeer niet mogelijk is, zal SOL waarschijnlijk lagere support niveaus gaan testen.

Een mogelijke omkering kan plaatsvinden indien er een massale toename van het koopvolume en een doorbraak boven recent weerstandsniveau. De vraag is echter of dit realistisch is op de korte termijn.

Wat zegt het sociale sentiment?

Het sociale sentiment ziet er ook slecht uit voor Solana. De Solana Fear and Greed Index geeft een sentiment van “Fear” aan met 25%, wat betekent dat er een sterk bearish sentiment is onder handelaren en investeerders.

image 82
Bron: CFGI

Deze angstige stemming wordt gedreven door verschillende bearish indicatoren, waaronder zeer negatieve volatiliteit, volume, impuls en zoektrends. Deze indicatoren weerspiegelen een gebrek aan vertrouwen en verminderde handelsactiviteit.

De technische indicatoren blijven neutraal en bieden geen sterk tegenwicht tegen een bearish sentiment.

Bovendien tonen bearish social media sentiment en whale activiteiten afkeuring en desinvestering door grotere belanghebbenden. Hierdoor is de Solana markt verder onder druk gezet.

Gezien de huidige situatie lijken de kansen op een Solana Summer echt laag. Echter, op het moment van schrijven is de $166 grens wel gepasseerd. Het is nu nog de vraag of hij het weerstandsniveau van $170 kan breken en vasthouden. Als dat zo is, kunnen we weer richting de $180 gaan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu