Blockchain Stories
Cardano staat in de min, is het nu tijd om meer ADA te kopen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano staat in de min, is het nu tijd om meer ADA te kopen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) is in de afgelopen 7 dagen met 4,23% gedaald, waardoor het een van de slechtst presterende tokens in de top 20 is geworden. Hoewel de token niet nieuw is in deze situatie, geloven sommige investeerders dat het een goed moment kan zijn om de token te kopen.

Naar aanleiding hiervan hebben we een diepgaande on chain analyse uitgevoerd. Op het moment van schrijven was de prijs van ADA  $0,4278.

Transactievolume winst ten opzichte van verlies

Volgens Santiment was de ratio van het dagelijkse on chain transactievolume in winst ten opzichte van verlies op het moment van schrijven 0,827. Als deze ratio boven de 1 ligt, betekent dit dat er meer deelnemers zijn die winst realiseren dan verlies wat wijst op een bullish sentiment. 

De bovenstaande meting gaf echter aan dat slechts 0,827 transacties in winst eindigden, vergeleken met elke on chain transactie die verlies realiseerde.

Historisch gezien lijkt deze metric samen te hangen met de prijs. Zo bereikte de ratio 0,722 in februari. Destijds was de prijs van ADA $0,57. Een paar weken later steeg de prijs naar $0,73.

image 82
Bron: Santiment

Een soortgelijk scenario deed zich voor op 13 april. Toen veroorzaakte de daling in de ratio een opleving van ADA van $0,43 naar $0,52. Gezien de prestaties uit het verleden, is er een kans dat Cardano verder zou kunnen dalen.

Als dit het geval is, zou de waarde van Cardano kunnen dalen tot $0,42. Er is echter een grote kans dat ADA ook een stijging van 20% zou kunnen laten zien, wat betekent een stijging naar $0,50 binnen een paar dagen.

Op dit niveau kun je instappen

Daarnaast is de prijs-DAA een indicator die de waardering van ADA kan voorspellen. DAA staat voor Daily Active Addresses en wordt gebruikt om het algehele niveau van netwerkactiviteit te meten.

In combinatie met de prijs kan de metric mogelijke exit- en instapmomenten bepalen. Op het moment van schrijven was de prijs-DAA -38,88%. Vanuit een handelsperspectief verschijnt een koopsignaal wanneer de metric minder dan 0,50 is.

Aan de andere kant verschijnt een verkoopsignaal wanneer de waarde op 0,90 of hoger is. Aangezien de ratio 0,388 was, leek dit een teken te zijn dat het tijd zou kunnen zijn om te beginnen met Dollar Cost Averaging (DCA) van Cardano voordat de prijs stijgt.

image 83
Bron: Santiment

Wel is het belangrijk om op te merken dat deze metric alleen niet kan bepalen waar Cardano naartoe gaat. Bij beoordeling van hetzelfde met behulp van het volume, onthulde on chain data dat de metric op de grafieken steeg. Dit is een indicatie van meer koop- en verkoopactiviteiten.

Een blik op de prijsactie suggereert echter dat er meer verkopen zijn geweest dan accumulatie. Zolang dit het geval blijft, kan ADA een verdere daling tegemoet zien zoals hierboven vermeld. Als de daling echter te intens wordt, zou de token kunnen terugkeren naar zijn jaarlijkse piek.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu