Blockchain Stories
Zal de SEC een Ethereum spot ETF goedkeuren? Analist Eric Balchunas denkt van niet
Altcoin Ethereum Nieuws

Zal de SEC een Ethereum spot ETF goedkeuren? Analist Eric Balchunas denkt van niet

Op dit moment is de kans op een goedkeuring van een Ethereum spot ETF voor 21 mei vrij klein zegt analist Eric Balchunas.

Op X reageert hij op een vraag van een volger dat over de spot ETH ETF ging. Eric zegt dat hij op dit moment nog vrij pessimistisch is over de goedkeuring van een ETH spot ETF, Balchunas geeft aan op het YouTube kanaal van David Lin dat een van zijn redenen hiervoor is dat het op dit moment te lang duurt met de goedkeuring.

De laatste datum waarop de aanvraag van de ETF goedgekeurd kan worden is als het goed is 21 mei. Inmiddels zijn we al zes weken bezig hiermee en de SEC heeft hier nog steeds geen antwoord op gegeven. Normaal gesproken reageert de SEC hier wel snel op.

Er is een nieuw dossier gestuurd waarbij ze nog geen opmerkingen hebben achtergelaten. Normaal gesproken duurt dat ongeveer een paar weken of maanden, maar op dit moment hebben we nog niks gehoord. En aangezien we goede inside-informatie hebben. Lijkt het erop dat de SEC hier bewust geen commentaar op geeft.

Eric Balchunas

Gensler is het nog niet eens met een ETF

De senior analist geeft aan dat SEC-voorzitter Gary Gensler het ook niet eens is met een ETH ETF op dit moment.

Balchunas zegt verder dat de SEC momenteel niet onder druk staat om groen licht te geven aan een Ethereum ETF wat bij de Bitcoin spot ETF wel het geval was. Dat kwam voornamelijk omdat Grayscale de rechtszaak tegen de SEC had gewonnen waardoor de Bitcoin ETF snel kon worden gelanceerd. De rechter vond op dat moment de uitspraak tegen Grayscale onrechtmatig.

Ik denk niet dat er politieke voordelen speelde voor Gensler en ik denk ook niet dat hij er op die manier instaat. Bitcoin had alles al klaarstaan om gelanceerd te worden als ETF. Gensler vond het oké dat Bitcoin wordt gezien als trading asset en op dat moment was de politieke situatie was niet zo gespannen als nu.

Eric Balchunas

Eerder zei David LaValle, hoofd van ETFs bij Grayscale, dat hij positief is over een mogelijke Ethereum ETF binnen één of twee jaar en hij denkt dat het met 100% zekerheid ooit wordt goedgekeurd. Vorige week werd voor het eerst een spot Ethereum ETF goedgekeurd in HongKong.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer