Blockchain Stories
Hongkong keurt spot Bitcoin en Ethereum ETFs goed
Bitcoin Ethereum Nieuws

Hongkong keurt spot Bitcoin en Ethereum ETFs goed

Hongkong zet een belangrijke stap in de cryptowereld door de goedkeuring van verschillende spot Bitcoin en Ethereum exchange-traded funds (ETFs).

Deze beslissing werd maandag genomen door de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) en helpt Hongkong om een crypto hub te worden in de toekomst.

De Bitcoin koers reageerde direct op de ontwikkeling met een stijging naar $66,300. Ook de Ethereum koers steeg naar $3,200 en staat bijna 6% hoger dan gisteren.

Verschillende vermogensbeheerders mogen Bitcoin en Ethereum fondsen lanceren

Bekende vermogensbeheerders zoals China Asset Management, Bosera Capital en HashKey Capital Limited hebben de goedkeuring gekregen om deze ETFs te lanceren. Harvest Global Investments heeft ook een beginselgoedkeuring ontvangen voor hun spot ETFs. Het is nog niet bekend wanneer de ETFs gelanceerd worden voor het publiek.

Crypto is erg populair in Azië, vooral onder jonge investeerders. Met deze spot Bitcoin en Ethereum ETFs worden traditionele beleggers bereikt.

Dit initiatief past binnen een bredere strategie om van Hongkong een internationale crypto hub te worden.

Met deze goedkeuringen wordt Hongkong een van de voorlopers in het aanbieden van Ethereum ETFs, een stap die nog in de beslissingsfase is in de Verenigde Staten. In de VS moet de toezichthouder (SEC) nog beslissen of Ethereum wel of geen security (effect) is.

Eerder dit jaar werd in de VS wel spot Bitcoin ETFs goedgekeurd, dit markeerde een mijlpaal voor Bitcoin (BTC).

De Bitcoin koers stijgt

Bitcoin heeft een zeer volatiel weekend achter de rug, maar reageerde direct positief op het nieuws. De BTC koers steeg van zo’n $65,000 naar $66,500. Eerder dit weekend werd een dieptepunt bereikt onder de $63,000.

Vrijwel de gehele top 100 volgt Bitcoin met een flinke stijging. De grootste stijgers van vandaag zijn:

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer