Blockchain Stories
XRP ondergaat flinke daling, kunnen ze nog terugkomen? 
Nieuws Ripple

XRP ondergaat flinke daling, kunnen ze nog terugkomen? 

Dit weekend heeft de XRP koers zacht uitgedrukt een stevige klap gekregen, waarbij de waarde even kort nog is gedaald tot $0,478. Sindsdien heeft de koers zich enigszins hersteld, maar schommelt nu weer rond de $0,483.

Toch nog positieve reacties over XRP

Crypto-analist BarriC geeft aan dat hij denkt dat Ripple (XRP) op de korte termijn zal handelen tussen $1 en $3. Dat is als je even snel rekent een stijging die neerkomt op ongeveer 98% tot 496%.

Als hij dan vervolgens kijkt naar de wat langere termijn, binnen 4 tot 5 jaar, verwacht hij zelfs dat de muntwaarden van $10 en $15 zal bereiken, wat respectievelijk neerkomt op een groei van op z’n hoogst tot bijna 3000%.

Het is nog steeds onzeker of XRP ooit een enorme prijsstijging zal ervaren. De echte potentie van XRP ligt echter in zijn vermogen om een belangrijke en omvangrijke industrie te transformeren.

Als XRP wereldwijde adoptie bereikt, zou het redelijk zijn om te verwachten dat de prijs in grote stappen zal stijgen. 

Meer problemen voor Ripple

Al bijna vier jaar is Ripple verwikkeld in een juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De kern van deze zaak draait om de vraag of de verkoop van XRP moet worden beschouwd als de verkoop van ongeregistreerde effecten. Na dus jaren van intense juridische strijd begint op 23 april het laatste proces.

Gezien de enorme financiële belangen die op het spel staan, wordt verwacht dat dit laatste proces aanzienlijke tijd in beslag zal nemen. Er wordt dan gesproken over miljarden dollars. Investeerders in XRP hopen echter op een snelle en positieve uitspraak, omdat dit de prijs van XRP aanzienlijk zou kunnen doen stijgen. Dat is wel wat ze op dit moment goed kunnen gebruiken, maar het blijft dus nog even afwachten hoe dit verder uitpakt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer