Blockchain Stories
Coinbase in hoger beroep tegen SEC en maken een grotere kans
Coinbase Nieuws

Coinbase in hoger beroep tegen SEC en maken een grotere kans

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde in juni vorig jaar Coinbase aan voor het overtreden van de federale effectenwetgeving.

Nu een jaar later lijkt het erop dat er meer beweging komt en dat vooral vanuit de andere partij, in dit geval Coinbase. 

Geen fijn besluit 

Het is overduidelijk dat Coinbase het totaal niet eens is met de beschuldigingen die op hen afkomen. Het feit dat ze het hoger beroep ingaan, laat dit ook wel goed zien. 

Het bedrijf vroeg de rechter in het begin van 2024 om de zaak volledig te laten vallen, maar dit ging dus niet door. De rechter heeft het verzoek vorige maand namelijk afgewezen. De SEC heeft ervoor gekozen om door te gaan met het aanklagen in een volgend stadium. Dit is de reden dat Coinbase actie onderneemt. 

Het beroep dat is ingediend, vraagt een hogere rechtbank om te beoordelen of een transactie met digitale activa moet worden beschouwd als een investeringscontract dat onder toezicht van de SEC valt.

Een investeringscontract wordt beschouwd als een vorm van effect, ook wel bekend als security, en vereist de juiste vergunningen om te worden verhandeld in de Verenigde Staten.

Een veelbesproken onderwerp 

De Howey-test is iets wat vaker voor begint te komen. Het wordt gebruikt om te bepalen of een activum als een effect wordt beschouwd. Deze test wordt daarnaast ook toegepast op cryptocurrencies, want je kan het op dezelfde manier inzetten. 

Paul Grewal, hoofdjurist bij Coinbase, geeft aan dat op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) de SEC minder strenge eisen stelt aan de verkoop van effecten, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om juridische stappen te ondernemen tegen cryptocurrencies. 

Echt nieuws is het allemaal niet, want de SEC is altijd al erg strict geweest voor de crypto-industrie. Even leek het erop dat Coinbase alle altcoins van zijn handelsplatform moest verwijderen. Dit zou ertoe vervolgens toe leiden dat alleen bitcoin (BTC) over zou blijven.

Nu lijkt die kans iets kleiner te zijn geworden. Althans, volgens een jurist van Bloomberg maakt Coinbase inmiddels meer kans.

Vandaag nog werd er een spot Ethereum ETF goedgekeurd in Hongkong.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu