Blockchain Stories
Een nieuw spoor op gevluchte Binance leidinggevende 
Binance Nieuws

Een nieuw spoor op gevluchte Binance leidinggevende 

Een uitleveringsprocedure is gisteren gestart, nadat een grote werknemer vanuit de gevangenis in Nigeria is ontsnapt. Een maand geleden waren er twee mannen opgepakt, nadat ze beschuldigd waren van witwaspraktijken.

Op 22 maart wist Binance leidinggevende Nadeem Arjarwalla te ontsnappen en Nigeriaanse autoriteiten zijn er inmiddels achter gekomen dat hij gevlucht is naar Kenia. 

Een vals paspoort 

Er wordt gedacht dat hij met een Keniaans paspoort het land is ontvlucht, maar het is verder nog niet echt duidelijk hoe hij dit paspoort heeft kunnen krijgen. Arjarwalla is het hoofd van Binance in Kenia. Het zou dus kunnen zijn dat hij hier hulp in heeft gehad, maar dat blijft speculatie. 

De advocaten van de managers pleiten door dat ze onschuldig zijn en dat ze op uitnodiging van de NSA en EFCC naar Nigeria zijn gekomen om te praten over de juridische conflicten rond Binance. Ze werden gearresteerd toen ze weigerden informatie te delen over Binance klanten.

Of de beschuldigingen allemaal kloppen, is niet helder. Wat wel zeker is, is dat de gebeurtenissen volgden nadat Binance had aangekondigd alle transacties met de Nigeriaanse naira stop te zetten, wat dus eigenlijk betekent dat de cryptobeurs zich terugtrekt uit de Nigeriaanse markt.

Het lijkt erop dat het land zich daarom vooral druk maakt, omdat hierdoor een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal het land zal verlaten. Het beschuldigt de cryptobeurs van het uitvoeren van illegale en verdachte transacties.

Hoe nu verder?

Nigeria heeft verklaard dat het nu samenwerkt met de Keniaanse autoriteiten en zelfs met Interpol om Arjarwalla terug te brengen, zodat hij kan worden berecht voor de beschuldigingen tegen hem. 

Tigran Gambaryan was de tweede grote man die in de handen is gekomen van de Nigeriaanse autoriteiten. Gambaryan is een Amerikaans staatsburger en leidt het criminele onderzoeksteam van Binance. Hij was eerder nog werkzaam als agent bij de Amerikaanse belastingdienst.

Zijn rechtszaak staat gepland voor 19 april, later deze week. Ondertussen heeft zijn vrouw een petitie gestart om hem terug te brengen naar de Verenigde Staten. De petitie heeft al 3.380 handtekeningen verzameld. Er is ook recentelijk aan president Biden gevraagd om zich met de zaak te bemoeien. Van hem verder nog geen reactie. 

Deze zaak zal hoe dan ook gevolgen hebben op het imago van de onderneming. Dat is nu al te merken. Ook de cryptocurrency in Nigeria zal moeten afwachten wat er de komende weken verder nog zal worden ontrafeld. 

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer