Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Chief Executive van crypto handelsplatform Binance bevrijd uit vermoedelijke gijzeling

In Nigeria heeft een buitengewone reeks gebeurtenissen plaatsgevonden. Onlangs zijn twee leidinggevenden van Binance aangehouden onder omstreden omstandigheden. Nadeem Anjarwalla en Tigran Gambaryan, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waren in het land voor zakelijke doeleinden.

Maar spoedig na aankomst in de hoofdstad Abuja zijn ze gearresteerd. Echter, volgens lokale informanten lijkt het erop dat Anjarwalla erin geslaagd is te ontkomen met de hulp van een vervalst identiteitsbewijs.

Een van twee ‘gegijzelde’ Binance-topmannen vermoedelijk op de vlucht geslagen

Een van de twee leidinggevenden van Binance die onlangs in Nigeria is gearresteerd, zou zijn weggekomen. Anjarwalla zou Abuja hebben verlaten met een identiteitsdocument uit Kenia, terwijl zijn Britse paspoort nog steeds in bezit was van de Nigeriaanse autoriteiten. Het wordt momenteel onderzocht hoe hij moeiteloos in een internationale vlucht gestapt. Dit, ondanks het gebrek aan legitieme reisdocumenten.

De ontvluchting vond plaats te midden van toenemende spanningen tussen Binance en de Nigeriaanse overheid. Aan het begin van deze week heeft de Nigeriaanse regering klachten ingediend voor fiscale overtredingen bij de Federale Hoge Raad in Abuja. De Nigeriaanse autoriteiten beschuldigd Binance van criminele activiteiten te faciliteren. Hierbij hebben ze naar verluidt hebben geholpen om in totaal $21 miljard aan illegaal verkregen geld wit te wassen.

Deze beschuldigingen kwamen nadat de Nigeriaanse regering eerder al actie had ondernomen. De Nigeriaanse overheid heeft Binance verzocht om handelsinformatie te verstrekken. Het bedrijf weigerde dit verzoek, wat resulteerde in toenemende spanningen tussen de betrokken partijen.

Ruzie tussen Binance en de autoriteiten

Direct na het verzoek om handelsinformatie en de indiening van de aanklacht werden de twee leiders gearresteerd. Hun reis naar Nigeria was bedoeld om te trachten de geschillen op te lossen. Omdat er geen transparantie was over de reden van de arrestatie, beschouwden sommigen het als een vorm van willekeurige detentie. Binance interpreteert het als een strategie om te onderhandelen, een zorgwekkende situatie als het waar is.

Nigeria stelt dat Binance de stabiliteit van hun nationale munteenheid, de Naira, ondermijnt. Binance trok zich al op 5 maart terug uit het Afrikaanse land. Op 8 maart werden alle transacties met de Naira als basisvaluta gestaakt, evenals de handelsparen met de Nigeriaanse munteenheid. Dit heeft, in het licht van de arrestaties, niet bijgedragen aan het oplossen van het geschil.

De bestemming van Anjarwalla’s vlucht blijft vooralsnog onbekend. Onder het mom van het bijwonen van een Ramadan-gebed, stapte hij aan boord van een vlucht van Middle East Airlines. Naar verluidt wordt zijn kompaan Gambaryan nog steeds vastgehouden in Abuja.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer