Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Ook de Filippijnen blokkeren Binance-beurs

In de Filippijnen zal binnenkort de toegang tot de Binance cryptocurrency-beurs voor lokale gebruikers worden geblokkeerd. Deze maatregel, die binnen drie maanden van kracht wordt, is bedoeld om beleggers de kans te geven zich terug te trekken uit hun crypto-investeringen via Binance.

De Filippijnse autoriteit voor financieel toezicht heeft aangekondigd dat het de toegankelijkheid van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, zal beperken. Dit besluit komt voort uit bezorgdheid over het feit dat het bedrijf zonder de juiste vergunningen opereert binnen het land.

Volgens een verklaring van de Filippijnse Securities and Exchange Commission (SEC) op 25 maart, met steun van de National Telecommunication Commission (NTC), zal de toegang tot zowel de website als het handelsplatform van Binance worden ontzegd.

Emilio B. Aquino, de voorzitter van de SEC, heeft in een brief aan de NTC uitgelegd dat het toelaten van publieke toegang tot het platform een risico vormt voor de beveiliging van de financiën van Filipijnse investeerders. Hij benadrukt dat Binance diensten aanbiedt zoals hefboomhandel en spaarrekeningen in cryptovaluta zonder de benodigde vergunningen, wat indruist tegen de Securities Regulation Code.

De SEC heeft tevens techgiganten Google en Meta verzocht om advertenties gerelateerd aan Binance te blokkeren voor gebruikers in de Filippijnen, als onderdeel van deze blokkade die over drie maanden effectief zal zijn.

Dit verbod is de meest recente in een reeks van regelgevende tegenslagen voor Binance, aangezien het bedrijf wereldwijd steeds meer onder de loep wordt genomen door toezichthouders.

In december legde een rechtbank in de Verenigde Staten Binance en de voormalige CEO, Changpeng “CZ” Zhao, boetes op van respectievelijk €2,511 miljard en €139,5 miljoen, te betalen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Deze boetes waren het gevolg van beschuldigingen dat Binance federale wetgeving had omzeild door zonder vergunning een beurs voor derivaten te exploiteren.

Als onderdeel van een uitgebreide schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie, het ministerie van Financiën en de CFTC, kwam CZ overeen om terug te treden als het hoofd van Binance op 21 november. Op diezelfde dag gaf Zhao toe aan meerdere civielrechtelijke en één strafrechtelijke beschuldiging met betrekking tot het overtreden van antiwitwaswetgeving.

Zhao’s veroordeling voor de witwasbeschuldigingen staat nog open en is uitgesteld tot 30 april. Hij is momenteel op vrije voeten onder een borgtocht van €162,75 miljoen.

Gerelateerde artikelen

Crypto-handelaar ziet de beste ‘altseason’ sinds 2017 nu de Bitcoin-prijs afkoelt

Wanisha Balak

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Wanisha Balak

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer