Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Een nieuwe fase voor investeerders door groeiende belangstelling voor crypto derivaten

In de wereld van financiën en investeringen heeft de cryptomarkt eens te meer bewezen niet alleen veerkrachtig te zijn, maar ook een bron van fascinatie voor institutionele beleggers. Goldman Sachs, een van de meest vooraanstaande banken wereldwijd, rapporteert een opmerkelijke toename van interesse in crypto-derivaten onder haar hedgefondscliënten. Deze ontwikkeling is mede aangewakkerd door de heropleving van de cryptomarkt, een signaal dat de sector blijft evolueren en nieuwe mogelijkheden creëert voor de traditionele financiële wereld.

Uitbreiding van diensten in digitale activa

Sinds de lancering van haar crypto-handelsdesk in 2021, heeft Goldman Sachs een scala aan Bitcoin-gerelateerde handelsactiviteiten gefaciliteerd, waaronder niet-leverbare futures en CME BTC futures. Met de introductie van cash-settled Bitcoin- en Ether-optiehandel, naast de al bestaande CME-genoteerde Bitcoin- en Ether-futures, positioneert de bank zich als een sleutelspeler in de integratie van cryptofinanciën binnen traditionele investeringsstrategieën. Het is opmerkelijk dat de bank ervoor kiest niet direct in de onderliggende crypto-tokens te handelen, wat wijst op een voorzichtige maar geïnteresseerde benadering van de cryptomarkt.

ETF’s wakkeren interesse aan

Max Minton, Goldman’s hoofd van digitale activa in de regio Azië-Pacific, heeft onthuld dat de recente goedkeuring van ETF’s een hernieuwde interesse en activiteit onder cliënten heeft veroorzaakt. Velen zijn nu actief betrokken bij de cryptosector, of overwegen om de stap te zetten. Dit duidt op een groeiende acceptatie en nieuwsgierigheid naar crypto-investeringen onder Goldman’s cliëntenbestand, die traditioneel uit hedgefondsen en andere institutionele beleggers bestaat.

De praktische toepassing van crypto-derivaten strekt zich uit van directionele weddenschappen tot rendementsverhoging en hedging. Deze veelzijdigheid trekt een breed scala aan beleggers aan, waaronder traditionele hedgefondsen, vermogensbeheerders, bankklanten en gespecialiseerde digitale activafirma’s. De toename in cliëntinteresse, onboarding, pijplijn en handelsvolume sinds het begin van het jaar bevestigt de groeiende aantrekkelijkheid van crypto-derivaten als instrumenten voor financiële strategieën.

Bitcoin ETF en marktoptimisme

De lancering van de Bitcoin ETF en de anticipatie op het aankomende halveringsevenement hebben bijgedragen aan de recordhoogte van Bitcoin, boven de $72.000. Hoewel er een recente terugval was naar ongeveer $67,075, blijft het vooruitzicht voor crypto-derivaten bullish. De focus van Goldman’s cliënten lijkt momenteel vooral te liggen op Bitcoin-gerelateerde producten, maar er is potentieel voor een verschuiving naar Ether-gerelateerde producten, vooral als Ether ETF’s in de VS goedkeuring ontvangen.

De toekomst van crypto derivaten

De toegenomen betrokkenheid bij crypto-derivaten door institutionele beleggers wijst op een belangrijke trend: de cryptomarkt is niet langer een nichesector voor speculatieve handelaren, maar een integraal onderdeel van de bredere financiële wereld. De voorzichtige maar doelgerichte stappen van Goldman Sachs in deze sector onderstrepen het potentieel dat zij zien in de toekomst van digitale activa. Terwijl de markt zich blijft ontwikkelen, zal de rol van derivaten ongetwijfeld cruciaal zijn in het vormgeven van de interactie tussen traditionele financiën en de nieuwe wereld van cryptocurrency.

Het anticiperen op de Bitcoin halving van volgende maand speelt een cruciale rol in de huidige dynamiek van de cryptomarkt en kan potentieel een significante impact hebben op de interesse in crypto-derivaten. Historisch gezien heeft de halvering, een gebeurtenis die de beloning voor miners halveert en daarmee de toename van het Bitcoin-aanbod vertraagt, geleid tot een toename van de Bitcoin-prijs in de maanden die volgen op de halvering. Dit komt door de verwachte afname van het nieuwe aanbod tegen een achtergrond van constante of toenemende vraag. Als zodanig kan de halvering de aantrekkelijkheid van Bitcoin-gerelateerde derivatenproducten, zoals de opties en futures die Goldman Sachs aanbiedt, verhogen.

Beleggers en hedgefondsmanagers kunnen de instrumenten gebruiken om hun posities tegen prijsschommelingen te hedgen of om te speculeren op toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin, wat mogelijk leidt tot een toename van de handelsactiviteit en interesse in de aanloop naar en na de halvering.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer