Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Horecamedewerker betrapt met €2,3 miljard aan Bitcoin is schuldig bevonden aan witwassen

Een medewerker uit de horecabranche is betrapt op het bezitten van €2,3 miljard aan Bitcoin en veroordeeld wegens witwaspraktijken, aldus verklaringen van de Britse politie. Deze zaak markeert de recordbrekende inbeslagname in de Britse geschiedenis, met de uitspraak gepland voor mei.

Deze persoon werd beschuldigd van witwassen door een Britse rechtbank gespecialiseerd in ernstige fraudegevallen, na het aantreffen van een gigantisch bedrag in Bitcoin. Een recent verslag van de BBC onthult dat Jian Wen door het Southwark Crown Court schuldig is bevonden aan het witwassen van geld, door dit digitale vermogen te gebruiken voor het aankopen van vastgoed en juwelen ter waarde van vele miljoenen.

De autoriteiten werden alert op Wen’s levensstijlverandering. Ze verhuisde in 2017 van een appartement boven een restaurant naar een luxe woning met zes slaapkamers in het noorden van Londen, met een huurprijs van circa €19.746 maandelijks.

Poging om vastgoed aan te kopen deed haar de das om

Een kritiek moment voor onderzoekers was Wen’s poging om een landhuis in Londen, gewaardeerd op €27,6 miljoen, te kopen, zoals gerapporteerd door Cointelegraph op 31 januari. Dat jaar ondernam zij meerdere pogingen om luxueuze woningen aan te schaffen, maar stuitte op problemen met antiwitwascontroles, ondanks beweringen over inkomsten uit Bitcoin-mining.

Deze inbeslagname werd door de Britse politie bestempeld als de “grootste van zijn soort” in het land. Wen is veroordeeld wegens betrokkenheid bij witwasactiviteiten en wacht haar veroordeling op 10 mei.

Andrew Penhale, hoofdaanklager, benadrukte hoe digitaal vermogen zoals Bitcoin steeds vaker door criminelen wordt gebruikt voor het verbergen en overdragen van activa, waardoor ze profiteren van hun misdaden.

Desondanks heeft een recent verslag van het Amerikaanse Ministerie van Financiën de gangbare bewering tegengesproken dat cryptocurrencies vaak voor witwassen worden gebruikt, met de bevinding dat contant geld de voorkeur geniet.

Op 8 februari belichtte Cointelegraph dat het Ministerie van Financiën de voorkeur voor contant geld wijt aan de anonimiteit en stabiliteit als betaalmiddel, waardoor het de voornaamste methode blijft voor het witwassen van geld.

Nasdaq heeft ook onlangs zijn “Global Financial Crime Report” gepubliceerd, dat financiële criminaliteit over het voorgaande jaar in kaart brengt, zonder specifieke vermelding van Bitcoin of andere cryptovaluta. Volgens dit rapport is in 2023 circa €2,85 biljoen aan illegaal vermogen door het mondiale financiële systeem gesluisd.

Gerelateerde artikelen

Donald Trump zou volgens experts de grootste prijsstimulator voor Bitcoin kunnen zijn

Ulrich Martin

Metaplanet vergroot BTC holdings met 19.87 BTC: Het effect op de markt

Marijn van Leeuwen

ByBit introduceert volgende week trade en opnames voor Notcoin

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer