Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Krachtmeting binnen Crypto: Dogecoin toont kracht in strijd tegen Cardano

De week is bijna ten einde en voor bitcoin (BTC) was het een periode van aanzienlijke schommelingen, maar de focus lag voornamelijk op consolidatie. In de alternatieve digitale valuta’s zagen we opnieuw opvallende winnaars, met boeiende ontwikkelingen met betrekking tot dogecoin (DOGE) en cardano (ADA).

Een kijkje in de wereld van crypto

  • Op dit huidige tijdstip bedraagt de algehele marktwaarde van digitale valuta’s 2,5 biljoen dollar, wat een daling van 2,3% vertegenwoordigt in vergelijking met 24 uur eerder.
  • Op dit moment wordt bitcoin verhandeld voor 60.758 euro op de Nederlandse cryptohandelsplaats Bitvavo. De doorsnee prijs van bitcoin op alle voornaamste handelsplatformen bedraagt momenteel 65.654 dollar.
  • Op dit moment bezit bitcoin een marktaandeel van 51,5%. Deze ratio is lichtelijk afgenomen ten opzichte van de vorige dag. 
  • In de afgelopen 24 uur is er een totale handelsvolume van 111,2 miljard dollar in digitale valuta’s geweest. Dat vertegenwoordigt bijna een daling van 27% ten opzichte van de handelsactiviteit van 24 uur geleden.

De waarde van Dogecoin stijgt, en overschrijdt nu die van Cardano

In de top 10 digitale valuta’s was er de afgelopen 24 uur een periode van relatieve kalmte. De meerderheid van de prijzen registreert een schommeling van minder dan 1 procent, zowel in positieve als negatieve richting. Dogecoin vormt hierop een uitzondering. De meme-gebaseerde cryptocurrency zag in de afgelopen 24 uur een stijging van 5 procent in waarde.

Vanwege deze toename bevindt DOGE zich momenteel op de achtste positie van de meest prominente digitale valuta’s. Hiermee overtreft het de populaire alternatieve digitale valuta cardano. De afgelopen zeven dagen boekte DOGE positieve resultaten en zag een totale waardestijging van 15 procent, terwijl ADA bijna 5 procent van zijn waarde verloor.

De grootste stijging binnen de top 50 digitale valuta’s deze week werd waargenomen bij stacks (STX). De cryptocurrency op de 25e positie kon bijna 35 procent in waarde toenemen. Eveneens boekte toncoin (TON) positieve resultaten met een stijging van 31 procent, terwijl Fantom (FTM), gerangschikt als nummer 40, een stijging van 26 procent liet zien.

De meest opvallende neergangen binnen de crypto valutamarkt deze week

Terwijl dogecoin een sterke groei doormaakte, behoorde BONK, een andere memecoin, tot de meest significante verliezers. BONK ondervond een neergang van 10 procent. Echter, het was NEAR protocol (NEAR) dat deze week de grootste daling binnen de top 50 meemaakte.

Wie wordt door onze lezers beschouwd als de onbetwiste heerser van de memecryptocurrencies? 14.000 stemmen werden uitgebracht door Nederlanders, wat resulteerde in het volgende.

NEAR registreert een daling van meer dan 17 procent gedurende de afgelopen zeven dagen. Eveneens vertoonde injective (INJ) een zwakke prestatie met een daling van 15 procent.

Ondanks de aanzienlijke fluctuaties in waarde deze week, blijft de totale marktwaarde van digitale valuta’s vrijwel stabiel. Hiermee lijkt de markt zich te stabiliseren.

Een neerwaartse beweging bij Bitcoin is geen ongebruikelijk fenomeen

Tot slot nemen we een kijkje naar een bericht op X van de Nederlandse crypto-analist Daan Crypto. Hij benadrukte zijn volgers opnieuw dat het in de geschiedenis heel gebruikelijk is dat de waarde van bitcoin daalt nadat het zijn eerdere hoogste punt heeft bereikt.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Uniswap CEO geeft zijn mening over ethische token verdeling

Wanisha Balak

Nieuwe listing voor Shiba Inu (SHIB)

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer