Blockchain Stories
Image default
Blog Nieuws

Do Kwon vrijgelaten uit Montenegrijnse gevangenis: Besluit uitleveringsverzoeken VS en Zuid-Korea nog niet gemaakt

Medeoprichter van Terraform Labs, Do Kwon, is vrijgelaten uit de Montenegrijnse gevangenis waar hij vastzat. Het Hooggerechtshof is nog steeds bezig met het besluit over de uitleveringsverzoeken van de Verenigde Staten en Zuid-Korea. 

Tijdens een interview van Bloomberg met de gevangenisdirecteur blijkt dat Do Kown overgegeven is aan de Vreemdelingenpolitie Montenegro. Hier mag hij wachten op de uitspraak van het Hooggerechtshof. 

“We hebben Do Kwon vrijgelaten uit de gevangenis, omdat zijn reguliere gevangenisstraf voor het reizen met valse papieren voorbij was. Aangezien hij een buitenlands staatsburger is en zijn documenten werden achtergehouden, werd hij meegenomen voor een verhoor naar de Vreemdelingenpolitie, en zij zullen hem verder behandelen.”, aldus de gevangenisdirecteur Darko Vukcevic.

Zowel Zuid-Korea als de Verenigde Staten hebben gevraagd om de uitlevering van Do Kwon, maar tot nu toe lijkt de voorkeur van de Montenegrijnse minister van justitie bij Zuid-Korea te liggen. Deze beslissing ligt nu echter bij de hoogste aanklager in Montenegro. 

Do Kwon opgepakt en de ondergang van Terra

Oorspronkelijk is Do Kwon opgepakt in maart 2023 voor het reizen met een nep Costa Ricaans paspoort. Hij wilde van Montenegro naar Dubai reizen. Voordat hij het vliegtuig in kon stappen, werd hij al tegengehouden door de douane. Het reizen met een nep paspoort heeft hem vier maanden cel opgeleverd, wat ons uiteindelijk leidt naar dit punt. 

Alle problemen zijn begonnen bij Terra, een cryptoproject van Do Kwon. De Terra was een Stablecoin die gekoppeld was aan de USD. De Terra was vastgezet op een 1:1 met de USD. Na een tijdje mislukte dit compleet en verloor de Terra de 1:1 waarde. Dit heeft ook gezorgd voor de ondergang van zustercoin LUNA. 

Deze problemen hebben ervoor gezorgd dat Zuid-Korea onderzoek is gaan doen naar Do Kwon en het hele bedrijf Terraform Labs. Uit dit onderzoek is gebleken dat er fraude is gepleegd.

Kwon heeft dit allemaal ontkend. Hij zegt zelf dat de implosie met een waarde van $ 40 miljard door externe invloeden van de markt komt en niet komt door criminele acties van hemzelf en eventuele partners. 

Wachten op de uitslag

Na het onderzoek van Noord-Korea is de Verenigde Staten ook onderzoek gaan doen, wat uiteindelijk leidde tot op dit punt. Aangezien Kwon zijn gevangenisstraf in Montenegro uit heeft gezeten, is het nu wachten op de uitslag van het Hooggerechtshof. 

Het is de vraag wat de hoge rechter vindt van de uitlevering. Wat we in ieder geval wel kunnen concluderen, is dat Do Kwon uitgeleverd wordt. 

Gerelateerde artikelen

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Wanisha Balak

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Wanisha Balak

Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer