Blockchain Stories
Image default
Technische Analyse

Gaat Bitcoin $69.000 breken of pakken de bears verder door?

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) Beneden is te zien dat de koers van bitcoin vorige week is gesloten als een hanging man candlestick. Dit is een bearish candlestick en suggereert meer rood. Je ziet links in de grafiek driemaal een hanging man candlestick. Vaak volgde er rood. Op de wekelijkse zijn de support punten op $58.300 en daaronder pas weer op $50.000-52.000. Of de koers daar komt is afwachten, maar dat zijn de volgende steunpunten om in de gaten te houden. Mijn inziens mooie instappunten voor de rest van de bullmarkt.

In figuur 2(Beneden) is de dagelijkse grafiek te zien. We zien dat de koers is gecorrigeerd met bijna 18% sinds de top rond $75.000. Inmiddels is de koers naar boven uitgebroken uit een neerwaarts kanaal.  Alleen het volume valt erg tegen en zolang de koers niet boven de $68.500 – $$69.000 kan komen en dat tot steunpunt kan maken (groene scenario) moeten we dit zien als een zwakke uitbraak en dat kan resulteren in een verdere daling. Op de dagelijkse grafiek ligt sterkere steun rond $59.000 – $60.000. De laatste is een psychologisch rond getal. Mocht de $69.000 tot steunpunt worden gemaakt dan zijn de targets de laatste hoogtepunt van $75.000 en vervolgens $80.000 psychologisch rond.

Deze analyse is gemaakt door John van de Meer speciaal voor Blockchainstories.com ook bekend als De Bitcoin Consultant.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers begint opnieuw te dalen: Kunnen de bulls de € 59.000 vasthouden?

Marijn van Leeuwen

Meer bearish actie na bearish candlesticks voor Bitcoin koers?

Thanh Lanh Tran

Bullish! Bitcoin koers pakt hoogste maandelijkse sluit OOIT!

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer