Blockchain Stories
Ethereum adviseur eist astronomische som van $9,6 miljard in juridisch conflict met de VS
Ethereum Nieuws

Ethereum adviseur eist astronomische som van $9,6 miljard in juridisch conflict met de VS

Steven Nerayoff, voorheen een adviseur voor Ethereum (ETH), heeft juridische stappen ondernomen tegen de regering van de Verenigde Staten.

Hij geeft aan dat zij hem valselijk hebben beschuldigd en onrechtvaardig hebben behandeld. Dit is volgens hem tijdens de periode van 2019 tot 2023 door federale ambtenaren.

Aanklacht tegen Ethereum adviseur wegens chantage

De gerechtelijke procedure omvat een vordering van een aanzienlijke som van 9,6 miljard dollar. Deze som vertegenwoordigt de financiële verliezen als gevolg van een eerdere chantagekwestie uit 2019, die geïnitieerd is door de Amerikaanse regering.

De juridische procedure strekte zich uit over een indrukwekkende periode van vier jaar. De aanklager besloot uiteindelijk om de zaak in 2023 te laten vallen.

Volgens verslaggeefster Eleanor Terrett van Fox Business beweert Nerayoff momenteel dat de federale ambtenaren destijds al op de hoogte waren van het feit dat de beschuldigingen geen grond hadden.

Bovendien beweert hij dat enkele ambtenaren hem op diverse wijzen hebben bedreigd. Onder andere door vervalste documenten te gebruiken, zodat ze hem kunnen aanklagen voor chantage.

Schadeclaims van 9,6 miljard dollar

De juridische vertegenwoordigers van Nerayoff zijn ervan overtuigd dat de schade aan zijn goede naam en zakelijke belangen voldoende rechtvaardiging biedt om een gerechtelijke procedure aan te spannen tegen de federale regering van de Verenigde Staten. Bovendien is de vooraanstaande jurist Alan Dershowitz ingeschakeld voor deze kwestie, en hij beschouwt de zaak als “bijzonder”.

De officiële klacht vermeldt dat het onjuiste optreden van federale ambtenaren directe schade heeft toegebracht. Dit had impact op het welzijn, de persoonlijke levenssfeer en de loopbaan van Nerayoff. Bovendien moest hij aanzienlijke bedragen betalen voor de juridische processen, terwijl zijn inkomsten ook verminderden door zijn aangetaste reputatie binnen de crypto-gemeenschap.

Een omstreden ontwikkelaar in de crypto-wereld

Nerayoff heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan zijn pioniersrol in de wereld van blockchain, vanwege zijn vroege inzet voor het Ethereum-project.  Naast zijn bijdrage aan het Ethereum-project heeft hij diverse ondernemingen opgericht, is hij jurist, heeft hij diverse internationale patenten ontwikkeld en is hij medeoprichter van het blockchain-adviesbureau genaamd “Alchemist”.

In 2019 is Nerayoff en zijn zakenpartner bij Alchemist, Michael Hlady, gearresteerd door de FBI. Daarna zijn ze allebei beschuldigd van het plegen van chantage. Het wordt beweerd dat de twee individuen een cryptocurrency-onderneming hebben afgeperst door aanzienlijke geldbedragen van hen te eisen.

Nerayoff is eerder al betrokken geweest bij diverse ophef en rechtszaken. Hij heeft ernstige aantijgingen geuit tegen de oprichters van Ethereum, Vitalik Buterin en Joe Lubin, evenals tegen de Ethereum Foundation. Aantijgingen zoals bedrieglijke cryptocurrency-aanbiedingen en samenzweringen met onbetrouwbare regelgevers zijn openlijk genoemd. In de cryptocommunity werd dit fenomeen ook wel bekend als de “ETHGate”.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer