Blockchain Stories
Signaal dat een mogelijke Ethereum ETF op komst is
Ethereum Nieuws

Signaal dat een mogelijke Ethereum ETF op komst is

Het lijkt erop dat Ethereum Exchange Traded Funds (ETFs) binnenkort een realiteit kunnen worden, een ontwikkeling die veel beleggers en cryptoliefhebbers op het puntje van hun stoel houdt.

Burak Kesmeci, schrijver voor CryptoQuant en IntoTheBlock analist, laat zien dat er een recordhoogte aan Ether (ETH) van exchanges is afgehaald, wat lijkt op een overtuiging onder beleggers dat de prijs van Ethereum kan stijgen.

Volgens Kesmeci zagen we voor de goedkeuring van de Bitcoin spot ETF ook een grote uitstroom van Bitcoin van exchanges. En er bestaat een mogelijkheid dat nu hetzelfde gebeurt.

Deze activiteit komt op een moment dat er veel gespeculeerd wordt over de goedkeuring van Ethereum ETFs door de Amerikaanse SEC, mogelijk al in mei 2024. Op 15 april keurde HongKong al Ethereum ETFs goed.

uitstroom ethereum cryptoquant 1
Bron: CryptoQuant

Ethereum wordt massaal van exchanges afgehaald

Op 18 april 2024 werd er maar liefst 143.000 ETH van handelsplatformen opgenomen, de grootste outflow van dit jaar. Zulke acties worden vaak gezien als een teken dat beleggers niet bereid zijn te verkopen, wat kan duiden op een aanhoudend vertrouwen in de munt.

Deze Ethereum whale kocht in april ruim 127.388 ETH.

Eerdere opnames hebben in sommige gevallen geleid tot prijsstijgingen van ETH, zoals in februari toen de prijs steeg van $2300 naar $3300 aan het einde van de maand.

Ook David LaValle, hoofd van ETFs bij Grayscale, is positief over een mogelijke Ethereum ETF. Hij schat de kans op goedkeuring van een ETH ETF binnen de komende twee tot drie jaar op “100%”. Grayscale beheert momenteel het GBTC fonds, het grootste spot Bitcoin ETF op de markt, dat ondanks miljarden dollars aan uitstromen nog steeds marktleider is.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer