Blockchain Stories
Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase
Coinbase Nieuws

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Kathryn Haun, voormalig assistent-officier van justitie van de Verenigde Staten en partner bij Andreesen-Horowitz, heeft aangekondigd binnenkort af te treden uit het bestuur van Coinbase. Haun is de afgelopen zeven jaar bestuurslid geweest van Coinbase. Zij heeft een cruciale rol gespeeld in de groei en het succes van het bedrijf. 

In een bericht op X, heeft Haun haar vertrouwen uitgesproken in de toekomstige vooruitzichten van Coinbase. Hierbij verklaarde ze dat het bedrijf goed gepositioneerd is om te blijven gedijen in het evoluerende cryptolandschap. 

Kathryn Haun zal zich richten op venture investing

Kathryn Haun erkende ook de opmerkelijke uitbreiding van de cryptocurrency-industrie. Ze onthulde ook haar intentie om zich meer te richten op venture investing via haar bedrijf, Haun Ventures. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, prees Haun als een “natuurfenomeen” die een kans nam op Coinbase. Daarnaast speelde ze ook een cruciale rol in de reis van het bedrijf om een beursgenoteerde entiteit te worden.

“Being a former DOJ prosecutor, my favorite part was her counsel on regulatory strategy, and when to compromise vs go to court, which as you can imagine came in handy,”

Brian Armstrong

Chief Legal Officer bij Coinbase Paul Grewal was ook lovend over Haun. Hij zei dat ze als het “ultieme wapen in de bestuurskamer waar elke manager op zou hopen” is.

Het aftreden zal officieel van kracht worden tijdens de aanstaande Algemene Vergadering van aandeelhouders van Coinbase. Deze zal later deze zomer worden gehouden. Het bestuur verwacht dat het aantal bestuursleden minder wordt. Het aantal leden zal na het vertrek van Haun zal afnemen tot zeven. Deze verandering markeert ook het verlies van een van de twee vrouwen die momenteel dienen als bestuursleden. In dit kader wordt de voortdurende behoefte aan meer diversiteit en vertegenwoordiging binnen de cryptocurrency industry wordt benadrukt.

KBW Increases Coinbase Price Target to $230

Eerder deze maand prees de investeringsbank KBW Coinbase voor het bieden van een unieke kans aan investeerders om te profiteren van het langetermijngroeipotentieel van de cryptoeconomie. Daarom verhoogde het zijn koersdoel voor COIN naar $230.

In een onderzoeksanalyse heeft KBW zijn koersdoel voor Coinbase verhoogd van $160 naar $230, terwijl het zijn marktprestatierating handhaafde. Ondertussen heeft Coinbase ook zijn deel van problemen gehad met betrekking tot regelgeving. Vorige maand oordeelde rechter Katherine Polk Failla van de US District Court of the Southern District of New York dat de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase kan doorgaan. 

Het besluit van de rechter kwam nadat Coinbase een verzoek had ingediend om de zaak van de SEC af te wijzen, die draait om beschuldigingen dat de exchange opereert als een niet-geregistreerde exchange, broker en clearing agency. In haar uitspraak verklaarde rechter Failla dat de rechtszaak van de SEC tegen Coinbase “aannemelijke” grond heeft. 

“The Court finds the SEC has sufficiently pleaded that Coinbase operates as an exchange, as a broker, and as a clearing agency under the federal securities laws, and through its Staking Program engages in the unregistered offer and sale of securities,”

US District Court of the Southern District of New York

Ze verleende echter een gedeeltelijke overwinning aan de exchange tegenover de toezichthouder door de claims van de SEC tegen de Wallet van Coinbase af te wijzen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer