Blockchain Stories
Coinbase maakt aanzienlijke vooruitgang in vereenvoudiging van Bitcoin-transacties
Bitcoin Lightning Network Nieuws

Coinbase maakt aanzienlijke vooruitgang in vereenvoudiging van Bitcoin-transacties

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er is zojuist een verse alliantie aangekondigd die zich richt op de implementatie van betalingen via het bitcoin lightning-netwerk. De crypto handelsplatform in de Verenigde Staten genaamd Coinbase zal zich dus verenigen met Lightspark. Het laatste is een onderneming ontstaan in 2022 en voorgezeten door David Marcus, voorheen de president van Paypal.

Lightspark: Nieuwe speler, ervaren leiderschap

Door deze verbintenis maakt Coinbase aanzienlijke vooruitgang. Dit is vooral in het streven naar meer economische efficiëntie bij bitcoin transacties in de komende periode. Vanaf zijn oprichting in 2022 heeft Lightspark vooral gefocust op het vereenvoudigen en beheren van een knooppunt binnen het Lightning-netwerk. De knooppunten in digitale valuta’s hebben enkele belangrijke taken. Deze zijn onder andere om transacties goed te keuren, de geldigheid van nieuwe blokken te verifiëren en hun versie van de blockchain bij te werken. Knooppunten interageren tevens onderling om gegevens over verse transacties, blokken en netwerkverbeteringen uit te wisselen.

Met behulp van kunstmatige intelligentie heeft het bedrijf een programma genaamd Lightspark Forecast ontwikkeld. Deze draagt actief bij aan het beheer van liquide middelen in real-time. Dit resulteert dan ook in een toename van het aantal geslaagde transacties. 

Volgens de financiële dienst van Bitcoin genaamd River, bedraagt de effectiviteit van een lightning-betaling ongeveer 99,7%. In diezelfde maand oktober werden er ongeveer 308.000 transacties geregistreerd op het platform.

Coinbase omarmt Lightning-integratie

De recente toevoeging van een tweede laag aan het bitcoin-netwerk suggereert dat klanten van Coinbase binnenkort kunnen genieten van directe en kosteneffectieve transactiemogelijkheden. We zien de tarieven van de bestaande transacties op de primaire laag van Bitcoin steeds verder toenemen, wat deze nieuwe opties een welkome aanvulling maakt voor gebruikers.

Per de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zullen de verse Lightning-betalingen rechtstreeks beschikbaar zijn op het platform, zoals gecommuniceerd in een bericht op X (Twitter). Binnenkort zullen de circa 108 miljoen klanten van Coinbase toegang hebben tot deze dienst, met verminderde kosten en een verbeterde kans op succes.

Steeds meer gebruikers kiezen voor Bitcoin lightning payments

Coinbase volgt niet als eerste handelsplatform met de integratie van Lightning-betalingen; Binance heeft deze functie al in juli van afgelopen jaar beschikbaar gesteld voor zijn klanten. De betalingswijze wint aan populariteit, vooral in regio’s zoals Lugano, Zwitserland, El Salvador en Utiva in Costa Rica, die vaak worden bezocht door fervente aanhangers van bitcoin.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu