Blockchain Stories
Prognose van vermogensbeheerder wijst op opmerkelijke expansie van Ethereum Layer-2’s
Ethereum Nieuws

Prognose van vermogensbeheerder wijst op opmerkelijke expansie van Ethereum Layer-2’s

Specialisten bij het investeringsbedrijf VanEck anticiperen op een rooskleurige horizon voor Ethereum (ETH). Ze voorspellen dat tegen het jaar 2030 Ethereum Layer-2’s een marktkapitalisatie zal bereiken van $1 biljoen. Dit is dus een aanzienlijke toename vanaf het huidige niveau.

Layer-2’s blockchains

L2 blockchains vormen een uitbreiding op L1 blockchains zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum, waardoor nieuwe kansen ontstaan om transactieverwerking te optimaliseren en kosten te verminderen. 

Ethereum zet momenteel volop in op de ontwikkeling van deze technologie en streeft ernaar dit geleidelijk aan te integreren in de gehele infrastructuur van het netwerk. De mogelijkheden van L2 zijn buitengewoon veelbelovend en hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de volledige blockchainsector.

De belangrijkste hindernis voor Ethereum

Op dit moment is Ethereum een van de leidende cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van $400 miljard. Naar verluidt staat Ethereum voor de belangrijkste hindernis van beperkte capaciteit bij het verwerken, opslaan en berekenen van gegevens. Het is aan L2 blockchains om deze uitdaging aan te pakken en een oplossing te vinden voor dit probleem.

Volgens experts bij VanEck zou Ethereum Layer 2, wanneer ze samenwerken, een marktkapitalisatie van $1 biljoen kunnen behalen. Dit is mogelijk omdat Ethereum naar verwachting tegen 2030 60% van de totale marktkapitalisatie van openbare blockchains zal vertegenwoordigen. Op dit moment zijn er 46 L2-varianten met een gecombineerde marktkapitalisatie van $46 miljard. De meest omvangrijke is Arbirtum, met een marktkapitalisatie van $18 miljard. Er zijn nog tal van ontwikkelingen nodig om de grens van $1 biljoen te bereiken.

De meerwaarde van L2 ten opzichte van Ethereum

“Ethereum’s dominantie in smart contracts wordt bemoeilijkt door een kritieke hindernis: schaalbaarheid. Alhoewel het netwerk ongeëvenaarde veiligheid en decentralisatie biedt, stijgen de transactiekosten en verwerkingstijden wanneer het gebruik toeneemt”…”, is de prognose die deskundigen maken. 

Ze anticiperen erop dat L2 geen problemen zal ondervinden met schaalbaarheid. Hierdoor wordt verwacht dat de opbrengst van L2 Ethereum zal overtreffen, aangezien Ethereum niet kan concurreren met de verwerkingskracht of de gebruiksvriendelijkheid van L2-technologieën.

Hoewel ze geen optimistische vooruitzichten hebben voor elke L2-token, voorspellen de analisten. Door de intense concurrentie hebben ze weinig verwachtingen van de langetermijnwaarde van diverse L2-tokens. Het rapport suggereert dat de waarde van L2 in de komende periode zal stijgen, gedeeltelijk vanwege de aanwezigheid van diverse waardevolle tokens op L2-netwerken. Bovendien zijn er tal van grootschalige projecten gepland voor de komende 18 maanden, wat naar verwachting zal leiden tot een stijging van de marktwaarde tot $100 miljard.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer