Blockchain Stories
De Amerikaanse regering schrikt crypto-detective ZachXBT af
Memecoin Nieuws

De Amerikaanse regering schrikt crypto-detective ZachXBT af

ZachXBT heeft een aanzienlijke reputatie opgebouwd als een vooraanstaand onderzoeker van blockchain. Hij is dus een deskundige speurder in de wereld van digitale valuta. Hij heeft zich toegelegd op het analyseren en volgen van transacties op diverse blockchain-ecosystemen.

De detective heeft de afgelopen jaren talloze malafide individuen en fraudeurs in de wereld van digitale valuta weten te ontmaskeren en op te sporen. Zijn vaardigheden lijken zo indrukwekkend te zijn dat hij momenteel onder druk staat van de autoriteiten in de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat ZachXBT zijn geduld heeft verloren. De expert in digitale valuta-onderzoek geeft aan dat hij de afgelopen maanden herhaaldelijk is benaderd door wetshandhavingsinstanties uit de Verenigde Staten. Op zijn Twitter-account deelt hij dat hij herhaaldelijk contact heeft gehad met beambten van de Criminal Investigation Unit (CIU) van de Internal Revenue Service (IRS). Dit was volgens het op een manier die hij beschrijft als grenzend aan intimidatie.

De CIU staat voor de onderzoeksafdeling van de Amerikaanse belastingdienst die zich richt op criminele activiteiten. ZachXBT benadrukt zijn bereidheid om slachtoffers bij te staan en samen te werken met opsporingsinstanties door informatie te verstrekken. Hij uit echter zijn ongenoegen over de manier waarop deze agenten hem benaderen.

De agenten worden beschuldigd van ongepast gedrag en het niet naleven van persoonlijke grenzen. “Ze zijn daadwerkelijk naar mijn oude adressen gegaan, hebben contact opgenomen via persoonlijke e-mails door gebruik te maken van privégegevens, en hebben post verstuurd terwijl ik openbare contactmethoden beschikbaar heb.”, zou hij hebben aangegeven. 

ZachXBT bekritiseert onprofessioneel gedrag van Amerikaanse overheidsinstanties

ZachXBT beschouwt dit gedrag als dusdanig onprofessioneel dat hij heeft besloten om de correspondentie openbaar te maken. Dit heeft hij gedaan door deze te delen op Twitter. Een van de e-mails laat zien dat een belastingambtenaar lof uit voor het werk van ZachXBT en vervolgens om zijn advies vraagt over hoe hij het meest effectief kan opereren binnen deze sector.

Het lijkt inderdaad een ietwat ongebruikelijke en ongepaste benadering te zijn om assistentie te vragen. Of dit daadwerkelijk grenst aan “lastigvallen” is waarschijnlijk onderwerp van discussie en meningen zullen verdeeld zijn. Ondanks dit ontvangt hij steun vanuit de cryptogemeenschap, die de handelwijze van de agenten voornamelijk beschouwt als “verontrustend”.

Geen bijstand voor slachtoffers van memecryptocurrency

Recentelijk kwam er in een ander bericht uit de wereld van digitale valuta een controverse aan het licht met betrekking tot ZachXBT. Onlangs heeft hij ervoor gekozen om geen bijstand te verlenen aan slachtoffers van een mememunt. Hij verklaarde dat hij liever zijn tijd besteedt aan het ondersteunen van echte slachtoffers, in plaats van belegger. Die gokken volgens hem op een mememunt die geen echte waarde heeft.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer