Blockchain Stories
Uit de cryptowereld: Inactieve Bitcoin whale ontwaakt met een winst van 230.000%
Nieuws

Uit de cryptowereld: Inactieve Bitcoin whale ontwaakt met een winst van 230.000%

De cryptowereld is voortdurend in beweging, maar soms zijn er bepaalde gebeurtenissen die er echt uitspringen. Onlangs heeft de bitcoin (BTC) markt een opmerkelijk moment beleefd. Dit had alles te maken met een enorme “slapende” bitcoin whale die na meer dan 10 jaar is ontwaakt.

De bitcoin whale had namelijk een lange rustperiode en heeft een buitengewoon rendement behaald.

Cryptogiganten in de cryptowereld ontwaken: Bitcoin whales in actie

De betreffende investeerder had bijna tien jaar lang bijna 4.300 BTC in zijn bezit, aangeschaft tegen een gemiddelde prijs van minder dan $30 per BTC. In het huidige landschap lijkt een dergelijke prijs voor 1 BTC bijna onvoorstelbaar. Onlangs heeft deze investeerder een fractie van zijn bezit, namelijk 246 BTC, met een waarde van bijna $17 miljoen tegen de huidige marktprijs, verplaatst.

Deze transactie markeert de eerste overboeking voor deze specifieke portemonnee in meer dan tien jaar en illustreert in feite een verbazingwekkende rendement op investering (ROI) van 230.000% sinds 2013. Zulke ontwikkelingen benadrukken opnieuw het belang van geduld op de cryptomarkt, waar langetermijnstrategieën vaak het meest lonend zijn.

De grote whale in kwestie heeft nog aanzienlijk meer bitcoins in zijn portemonnee. De totale waarde van zijn portemonnee bedraagt een enorme $115 miljoen, terwijl hij in 2013 slechts $125.000 zou hebben uitgegeven voor de 4.272 bitcoins.

De invloed van grote spelers op de marktdynamiek

Bovendien werd er een aanzienlijke aankoop opgemerkt door een andere investeerder die bijna 114 BTC heeft gekocht, ter waarde van $7.85 miljoen. Deze koper heeft de afgelopen maand aanzienlijke hoeveelheden ingekocht, met een totaal van 1.308 BTC verworven sinds 6 maart. 

De aanzienlijke aankopen door grote spelers zijn een gunstig teken voor de prijs van bitcoin en de algehele cryptomarkt. Het zijn vooral de grote spelers die een significante invloed kunnen uitoefenen op de waarde van BTC. Doordat ze aanzienlijke financiële middelen hebben, zijn ze in staat om in één keer grote hoeveelheden bitcoins aan te schaffen. Zulke aanschaffen kunnen leiden tot een opwaartse beweging van de prijs.

Niettemin blijft de waarde nog steeds onder het niveau van $70.000. Dit wijst erop dat er nog niet genoeg interesse is om dit niveau te doorbreken. Er is echter een opwaartse trend in de geldstroom naar bitcoin spot ETF’s waar te nemen. Mogelijk gaan we binnenkort een verandering in het sentiment zien bij grote spelers, wat kan leiden tot een verdere stijging boven de vorige hoogtepunten. Alleen de toekomst zal het uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer