Blockchain Stories
Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Tijdens een recente aflevering van een bekende Amerikaanse talkshow gaf Ripple CEO Brad Garlinghouse inzichtelijk commentaar op de huidige staat en de toekomst van de cryptocurrency market.

Garlinghouse begon met een overzicht van de prestaties van de cryptocurrency market, waarbij hij een aanzienlijke stijging in de afgelopen zes maanden opmerkte. Het overzicht liet duidelijk zien dat Bitcoin ongeveer 250% steeg.

Hij benadrukte de SEC’s goedkeuringen voor 11 spot Bitcoin ETFs op 10 januari en de Bitcoin halving op 20 april als belangrijke aanjagers achter de groei van de markt.

Vooruitkijkend deed Garlinghouse een opmerkelijke voorspelling. De cryptomarkt staat op het punt om te verdubbelen in omvang en tegen het einde van 2024 een waarde van $5 biljoen te bereiken:

Ik denk niet eens dat het zo’n grote voorspelling is als je een stap terug doet en weet dat dit, net als elke andere markt, wordt aangedreven door vraag en aanbod… Het is eigenlijk alleen maar voorspellen dat het tegen het einde van het jaar zal verdubbelen en, als wat dan ook, ik denk dat ik dat waarschijnlijk aan de lage kans zit.

Brad Garlinghouse

Brad Garlinghouse kritisch over klimaat regels

Het gesprek nam een kritische wending toen het ging over regelgeving met betrekking tot klimaat in de Verenigde Staten. Garlinghouse uitte bezorgdheid over wat hij ziet als een anti-crypto standpunt van Amerikaanse regelgevers, waarbij hij met name kritiek uitte op de SEC onder leiding van Gary Gensler.

Hij wees de op de verkeerde interpretatie van het gebruik van crypto voor illegale activiteiten aan. Volgens hem was dit met name door figuren als Senator Elizabeth Warren. Verder betoogde hij dat dergelijke verhalen het innovatieve potentieel van de industrie ondermijnen.

Garlinghouse pleitte voor een regelgevende aanpak die innovatie en naleving bevordert. Daarnaast suggereerde hij dat ondersteunende regulering aanzienlijke economische groei en banencreatie binnen de VS zou kunnen faciliteren.

De vooruitzichten van Ripple

Door te kijken naar hoe verschillend landen omgaan met regels, wees Garlinghouse erop dat landen zoals Dubai, Singapore, het VK en de EU aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt. Hierdoor zijn ze aantrekkelijke bestemmingen geworden voor crypto innovatie en investeringen.

Met de nadruk op de strategische initiatieven van Ripple, deelde Garlinghouse een aantal ontwikkelingen. Het had allemaal te maken met de plannen van het bedrijf om later dit jaar een stablecoin gebaseerd op de Amerikaanse dollar te lanceren. Deze stap is bedoeld om de kloof tussen traditionele financiën en cryptocurrency te overbruggen.

Hierdoor kan Ripple zich aan de voorhoede van de stablecoin market positioneren, die naar verwachting exponentieel zal groeien in de komende jaren. Met betrekking tot de groei en strategie van Ripple zei de CEO van Ripple dat 95% van de klanten van Ripple afkomstig is van buiten de VS.

Verder zei hij dat dit een “enorme kans” betekende voor zijn bedrijf:

Wij denken dat het een enorme kans is en dat dit goed kan zijn voor Ripple. En we denken dat het goed zal zijn voor XRP, dat is de munt die wij gebruiken.

Brad Garlinghouse

XRP handelt vandaag voor $0,52 en is zo’n 2% gestegen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer