Blockchain Stories
Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf
Nieuws

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Het in Singapore gevestigde, crypto betaalbedrijf Triple-A is van plan om tegen het einde van juni PayPal’s stablecoin, PYUSD, te integreren in zijn aanbod. Dit is te lezen in een recent rapport van Bloomberg.

Met de toevoeging van PYUSD kunnen klanten van Triple-A kiezen uit een breed scala aan betaalopties. Momenteel kunnen ze kiezen uit de opties Bitcoin, Ethereum, Tether’s USDT en Circle’s USDC.

Eerste icensed crypto payments company in Singapore

Als eerste gelicentieerde betaalbedrijf in Singapore ontving Triple-A zijn Digital Payment Token (DPT) Service license van de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) eind 2021. Deze licentie stelt het bedrijf in staat om verschillende crypto-betaaloplossingen aan te bieden. 

Hierbij kun je denken aan binnenlandse en grensoverschrijdende overschrijvingen, e-commerce transacties en andere diensten voor digitale betalingstokens.

Eric Barbier, oprichter en CEO van Triple-A, merkte op dat de betalingsvolumes van het bedrijf verdrievoudigd zijn van 2022 tot 2023. Verder sprak hij de ambitie uit om deze volumes tegen het einde van 2024 meer dan te verdubbelen.

De stablecoin van Paypal

Volgens de oprichter, maken stablecoins 60% uit van het totale betalingsvolume van Triple-A, waarbij USDT de meest populaire keuze is. Deze voorkeur weerspiegelt de groeiende rol van stablecoins als bridge currencies. Het laatste maakt het overmaken van geld tussen crypto’s en traditionele fiatvaluta’s makkelijker. 

PayPal heeft zich gewaagd aan de stablecoinmarkt met PYUSD, gesteund door Paxos, als onderdeel van een experimentele poging om te concurreren met andere stablecoins. Sinds de lancering in augustus heeft PYUSD volgens de gegevens van CoinMarketCap een market cap van ongeveer $202 miljoen bereikt. 

In vergelijking daarmee heeft de marktleidende stablecoin USDT bijna een market cap van $110 miljard. Om de acceptatie van PYUSD verder te bevorderen, heeft PayPal US dus onlangs zijn Xoom klanten in staat gesteld om de stablecoin te gebruiken.

Dit is meer voor internationale betalingen, waardoor conversie naar USD mogelijk is voor grensoverschrijdende geldoverschrijvingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer