Blockchain Stories
FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling
Altcoin Nieuws Solana

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Het failliete handelsplatform FTX is van plan om een nieuwe batch met vergrendelde SOL tokens te verkopen via een veiling. Dit bevestigde mede-oprichter en CEO van Figure Markets, Mike Cagney. Onlangs hebben ze twee andere batches verkocht voor $ 1,9 miljard en $ 2,6 miljard. 

De verkoop van de Solana tokens zal niet gaan zoals de vorige keer. De vorige keren werden de tokens verkocht voor een vaste prijs, maar deze keer kiezen ze voor een veiling. 

De kans is groot dat deze veiling weer grote namen aan zal trekken. De verkoop ter waarde van $ 1,9 miljard trok ook grote namen aan, waaronder Galaxy Digital en Pantera Capital. 

Belangstelling voor de vergrendelde tokens

Er is veel belangstelling voor de vergrendelde SOL tokens. Zo willen veel kopers het gokken op een prijs met flinke korting, aangezien de tokens pas later in de toekomst verkocht kunnen worden. 

De verkoop van twee derde van alle tokens van FTX leverde $ 2,6 miljard op. Dit was een prijs van ongeveer $ 60 per token. Op het moment van schrijven heeft Solana een waarde van $ 150. Dit betekent dat de tokens met zo’n 60% korting zijn gekocht. 

Helemaal nu er een veiling voor de tokens plaats gaat vinden, hopen investeerders op een voordelige prijs. Dit komt echter niet zonder risico. Vanwege het volatiele karakter van crypto kan de waarde tegen de tijd dat de tokens vrijkomen flink veranderd zijn.

De zaak met Bankman-Fried

Ook vanuit de zaak met oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, is er groot nieuws. Een grote groep met investeerders en klanten van FTX zijn ingestemd met een schikking, laat Bloomberg weten. 

Deze schikking betreft medewerking van Bankman-Fried in een aantal rechtszaken tegen andere betrokkenen. In ruil daarvoor laten de investeerders hun claims vallen. De schikking is ingediend bij de rechtbank in Miami, maar of deze goedgekeurd zal worden, is nog niet duidelijk. 

Sam Bankman-Fried heeft zijn vonnis wel ontvangen. Hij is veroordeeld tot 25 jaar celstraf, maar dit zal nog niet het laatste zijn van deze rechtszaak. Hij heeft besloten in hoger beroep te gaan tegen de straf. 

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer