Blockchain Stories
Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving
Bitcoin Nieuws

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin transactiekosten zijn weer terug op het oude niveau en je betaalt geen belachelijke fees meer om Bitcoin te versturen.

Op 20 april bereikten de transactiekosten een hoogtepunt met een gemiddelde van $128 per transactie. Vandaag is dit al gezakt naar zo’n $11 voor een transactie met gemiddelde prioriteit, volgens data van mempool.space. Dit bedrag is redelijk marktconform.

Waarom stijgen de transactiekosten?

Op de dag van de halving zelf werd een recordbedrag van 37.7 Bitcoin (ongeveer $2.4 miljoen) betaald aan de miner die block 840.000 minede. Gebruikers overboden elkaar om hun transactie op te nemen in block 840.000. Dit zorgde voor een gemiddelde transactiekosten van bijna $800 per gebruiker.

Daarnaast werd ook tijdens de halving het Runes Protocol gelanceerd, hiermee kunnen gebruikers tegen betaling een bericht plaatsen op een satoshi. Het kleinste deel van Bitcoin.

De miner die block 840.000 minede had geluk, maar de beloning per block is nu gedaald naar 3.125. Hierdoor voelen miners de impact van halving en zullen sommige miners wellicht moeten stoppen. Al met al helpt dit in het deflationair model van Bitcoin om extra schaarste te creëren.

Interessant genoeg heeft de halving niet geleid tot een aanzienlijke prijsdaling van Bitcoin. Sinds de halving is de prijs van Bitcoin zelfs licht gestegen met bijna 2%, met een huidige waarde van ongeveer $66,200.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Voormalige Huobi medewerkers veroordeeld voor diefstal van private keys

Thanh Lanh Tran

Analyse van de top 5 altcoins van AltCryptoGems o.a. JASMY en POPCAT

Thanh Lanh Tran

Dogecoin: binnenkort een mijlpaal van 1500%?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu