Blockchain Stories
Kosten voor de Bitcoin overstijgen de grens van $100: Is dit een gronslag voor een sell-off?
Bitcoin Nieuws

Kosten voor de Bitcoin overstijgen de grens van $100: Is dit een gronslag voor een sell-off?

De kosten voor Bitcoin (BTC) overschreden voor het eerst de $100 grens op 20 april, na het halving event. Naarmate transactiekosten stijgen, houden de meeste investeerders ofwel ‘dust’ vast of zijn ze niet in staat om opnames te doen vanuit exchanges.

Opmerkelijk genoeg heeft Finbold data in handen gekregen van mempool.space, waaruit blijkt dat er in de afgelopen 24 uur gemiddeld $105.69 aan Bitcoin kosten is betaald. In BTC maatstaven betaalden gebruikers tijdens deze periode gemiddeld 166.150 sats of 0,00166150 BTC per transactie. 

Bovendien hebben Bitcoin miners de laatste vier blokken gedolven met een vergoedingstarief boven de 1.072 sat/vB, wat zich vertaalt naar $100 voor kleine Segwit-transacties. Voorheen was het hoogste ooit betaalde Bitcoin fee in USD $62,78, dit was precies drie jaar geleden op 21 april 2021 bereikt. Voorheen was de Bitcoin fee all-time high $62,78 in USD, dit was precies drie jaar geleden op 21 april 2021 bereikt

Sell-off? Gevolgen van de kosten voor de Bitcoin boven $100

Bitcoin miners zien de gebruikelijke stijging van de kosten meestal als positief, omdat deze entiteiten die kosten innen. Deze dynamiek wordt relevanter na de halving als een manier om de vermindering van de block subsidy in evenwicht te brengen. Echter, gebruikers, investeerders en traders worden voornamelijk negatief beïnvloed, omdat ze nu meer dan $100 betalen voor elke activiteit. 

De negatieve gevolgen omvatten het vasthouden van minimale saldo’s, het niet kunnen opnemen vanuit exchanges en het verminderen van de winst van het Bitcoin’s DeFi ecosystem.

Ten eerste verwijst ‘dust’ naar accountbalansen en UTXO’s onder de drempel voor kosten, waardoor ze niet effectief uitgegeven kunnen worden. Volgens de BitInfoCharts‘ rich list houdt 53,94% van alle Bitcoin-adressen iets vast onder 0,001 BTC. Bij de huidige prijzen zijn de meeste saldi onder de $64, wat in feite ‘dust’ is gezien de Bitcoin-kosten boven de $100.

Aan de andere kant houden veel cryptocurrency traders en investeerders hun personal stash op centralized exchanges, waarbij ze af en toe opnemen voor langdurige staking. Echter maken Bitcoin kosten het opnemen duurder, wat een prikkel kan zijn voor een sell-off voor fiat of andere cryptocurrencies. 

Een cryptocurrency fanaat die bekend staat onder het pseudoniem Untraceable op X, gelooft dat hoge Bitcoin kosten een altseason met zich mee kan brengen.

Wat is de reden van de stijging?

Experts wijten de huidige stijging aan de Bitcoin halving en de lancering van het Runes Protocol, wat de vraag naar transacties heeft verhoogd. Technisch gezien stijgen de kosten voor Bitcoin wanneer er meer vraag is naar een beperkte ruimte op zijn blockchain. Daarom concurreren gebruikers met elkaar en overbieden ze elkaar om miners ervan te overtuigen hun transacties in het volgende blok op te nemen. 

Hoe meer verstopt en gevraagd het Bitcoin network is, hoe hoger de kosten kunnen stijgen. Het BTC-protocol is momenteel bewust ontworpen met een small block size en een tijdsinterval van 10 minuten tussen elk blok. Andere cryptocurrencies lossen issues met betrekking tot kosten op verschillende manieren op. 

Bijvoorbeeld, Bitcoin Cash (BCH) heeft de block size vergroot, Litecoin (LTC) heeft het block interval verkleind, Monero (XMR) heeft beide gecombineerd, en Nano (XNO) heeft veilig de kosten uit de vergelijking verwijderd. 

Nu de kosten voor Bitcoin een ongekende waarde in dollars bereiken en het risico van een sell-off opdoemt, wacht de markt af om te zien of de vraag naar block space zal afnemen en de gemiddelde kosten naar lagere niveaus zullen dalen. Ondertussen moeten gebruikers vier keer het wereldwijde gemiddelde dagelijkse inkomen van $26 betalen per BTC-transactie.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer