Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

De Thaise SEC (Securities and Exchange Commision) neemt de besluiten van India en de Filipijnen over en gaat crypto platforms zonder vergunning blokkeren. Hoe dit de markt gaat beïnvloeden is nog niet duidelijk. 

Het blokkeren van verschillende crypto platforms zal het voor autoriteiten makkelijker moeten maken om de wet te handhaven. Thailand heeft nog niet aangegeven welke platforms er precies worden bedoeld die ‘ongeautoriseerd’ zijn. 

De aankondiging op 19 april

Op 19 april deed de Thaise SEC een aankondiging over het handhaven van online criminaliteit. Bij een bijeenkomst van het Technology Crime Prevention and Suppression Committee kreeg de SEC de opdracht van het Ministerie van Digitale Economie om de toegang van bepaalde platforms te blokkeren. 

Hierbij heeft de Thaise SEC ook nagedacht over het effect op gebruikers van de platforms. De klanten krijgen de tijd om hun accounts te beheren en op te zeggen, voordat ze de diensten niet meer kunnen gebruiken. 

De aankondiging luidt als volgt: “Daarom verzoekt de SEC gebruikers van het genoemde platform om snel hun activa van het platform op te nemen”. De Thaise SEC herhaalde daarbij ook verschillende besluiten van de Indiase en Filipijnse SEC voor het blokkeren van crypto platforms zonder vergunning. 

De balans tussen ondersteuning crypto en het voorkomen van fraude

De Thaise toezichthouders proberen al jaren de balans te vinden tussen het ondersteunen van crypto en het voorkomen van fraude. Aan de ene kant heeft het ervoor gezorgd dat zakelijke en particuliere beleggers kunnen investeren in crypto ETFs en tokens. 

Aan de andere kant heeft het echter ook een wereld geopend voor fraude en andere online criminaliteit. De Thaise SEC hoopt met dit besluit dat ze de balans tussen het ondersteunen van crypto en het voorkomen van fraude terug kunnen krijgen. Het is echter nog niet duidelijk op welke platforms dit effect gaat hebben of wat het gaat betekenen voor de Thaise crypto markt. 

Gerelateerde artikelen

Solana beschikbaar op HashKey Global en zorgt voor uitbreiding Aziatische markt

Bo van Stenis

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer