Blockchain Stories
Image default
Altcoin Memecoin Nieuws Solana

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

De bekende crypto onderzoeker ZachXBT bracht vorige maand in kaart hoeveel Solana (SOL) er werd verstuurd naar SOL presale tokens. In totaal werd er in totaal zo’n 796.000 SOL met een waarde van $121 miljoen naar Solana presales gestuurd.

Hierbij zijn alleen grote projecten meegenomen van bekende influencers en heeft hij enkel gefocust op de Solana blockchain. Het totaal aantal SOL dat naar presale projecten is gestuurd ligt natuurlijk hoger, de populariteit van memecoins zorgt zelfs voor verstoppingen op het netwerk.

In essentie kan iedereen een memecoin op het Solana netwerk aanmaken en dit wordt ook massaal door mensen gedaan die niet de goede bedoelingen hebben. Investeerders zijn opzoek naar de nieuwe Bonk of dogwifhat en lijken blind te investeren in deze memecoins.

Zeker omdat ze aangeprezen worden door gebruikers met een hoge following. Deze account hebben een blauw vinkje en lijken veel gebruikersinteractie te hebben.

12 projecten ter waarde van $26,7 miljoen compleet verlaten

Vandaag postte ZachXBT een update op X en liet hij zien dat 12 van de 33 projecten al compleet verlaten zijn. Het gaat onder andere om de projecten LIKE, MOONKE, FROG en TEMPLE. De projecten werden vertegenwoordigt door X gebruikers met duizenden volgers.

Deze projecten ontvingen in totaal 180.650 SOL van investeerders wat nu een waarde vertegenwoordigt van $26,7 miljoen.

Het investeren in memecoins is zeer risicovol en heeft alleen kans van slagen als de hype hoog blijft. 99% van de gelanceerde memecoins eindigen verlaten of ondergaan een rug pull.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Solana beschikbaar op HashKey Global en zorgt voor uitbreiding Aziatische markt

Bo van Stenis

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer