Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Finse belastingdienst ontdekt niet gemelde crypto winst ter waarde van €30 miljoen

In 2023 ontdekte de Finse belastingdienst €30 miljoen ($31,9 miljoen) aan winst uit niet gemelde cryptotransacties. Als gevolg daarvan heeft het land regels opgesteld. Dus, vanaf nu moeten mensen inkomsten uit crypto melden.

Volgens een rapport van een lokaal mediakanaal Verkkouutiset, heeft de autoriteit degenen die hebben geïnvesteerd in crypto’s gevraagd om tien miljoen euro aan vermogensinkomstenbelasting te betalen. Dit is in lijn met het belastingtoezicht na de niet gemelde belastingwinsten van vorig jaar.

Het bedrag dat vorig jaar is gevonden is in euro’s uitgedrukt groot, wat aangeeft dat de controle werkt en effectief is.

Mika Siivonen, Finse belastingdienst specialist

Naast het betalen van belastingen zijn personen die hun inkomen niet hebben aangegeven verplicht om een belastingverhoging te betalen. Daarnaast moeten ze ook boete betalen voor te late betaling die zijn voldaan. Het niet naleven hiervan kan leiden tot strafrechtelijke sancties, staat geschreven in een rapport.

Volgens de bevindingen van de belastingdienst van het land hebben in totaal 9.800 klanten officieel gerapporteerd. Ze hebben aangegeven dat ze in 2022 inkomsten uit crypto hebben ontvangen. Dit is minder dan in 2021, toen er 16.000 klanten zijn gerapporteerd.

Ontvangers van crypto inkomsten in Finland hebben moeite om hun inkomsten te verklaren

Siivonen voegde eraan toe dat ze meer informatie hebben ontvangen van crypto exchanges over de cryptotransacties van Finse klanten. Volgens schattingen gaat het aangeven van belasting bij een groot deel van de ontvangers van crypto inkomsten nog niet helemaal goed.

Ze hebben namelijk moeite om hun inkomsten voor belastingdoeleinden te verklaren. De Belastingdienst heeft de informatie ontvangen van verschillende buitenlandse exchanges via internationale data-uitwisseling.

Als u in 2023 inkomsten uit het gebruik of het minen van virtuele valuta heeft ontvangen, moet u de inkomsten aangeven bij een vooraf ingevulde belastingaangifte.

Rapport Finse belastingdienst

Verder zal het inkomen uit cryptomunten belast worden als vermogensinkomen, en cryptomunten die zijn verkregen uit mining worden belast als inkomen uit arbeid. Bovendien moeten virtuele valuta die met verlies zijn verkocht ook worden aangegeven voor belastingdoeleinden, aldus de nieuwe regels.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Erfgenaam van Cartier-sieraden gearresteerd voor het witwassen van drugsgeld met USDT

Wanisha Balak

Bitcoin koers stijgt naar $61,500, positieve reactie op zwakke werkgelegenheidscijfers

Thanh Lanh Tran

Amerikaanse senator roept president Joe Biden op om Iran te stoppen met mining

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer