Blockchain Stories
Bitcoin (BTC) koers stort compleet in: Grootste koersdaling sinds instorten FTX
Bitcoin Blog Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin (BTC) koers stort compleet in: Grootste koersdaling sinds instorten FTX

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De koers van de Bitcoin is compleet ingestort met een daling van 8% in één dag. De daling op dinsdag 19 maart 2024 is nog groter dan de dalingen die we november 2022 zagen tijdens het instorten van de FTX exchange. 

Tot op de dag van vandaag is de Bitcoin nog steeds de marktleider van de cryptowereld. Na de flinke rally van de vorige weken gaat het nu niet goed met de marktleider. Na het all time hoogtepunt is de koers al met 15% ingezakt. 

De daling van 8% in een dag is maar één keer eerder hoger geweest. Dat was op 9 november 2022. Op die dag zijn de prijzen ingestort met 15% nadat de FTX beurs bankroet werd verklaard. 

Redenen achter de koersdaling

De koersdaling van de Bitcoin is flink versneld door verschillende factoren. Econoom Alex Krüger heeft op Twitter een aantal redenen gegeven waarom de koersdaling zo snel is gegaan:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Reasons for the crash, in order of importance <br><br>(for those who need them)<br><br>#1 Too much leverage (funding matters)<br>#2 ETH driving market south (market decided ETF not passing)<br>#3 Negative BTC ETF inflows (careful, data is T+1)<br>#4 Solana shitcoin mania (it went too far)</p>&mdash; Alex Krüger (@krugermacro) <a href="https://twitter.com/krugermacro/status/1770240971223007251?ref_src=twsrc%5Etfw">March 20, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

De Ether (ETH), de tweede grootste cryptocurrency van de markt, heeft ook een invloed gehad op de koersdaling. De marktwaarde van de Ether heeft zijn piek vorige week bereikt met een waarde van $ 4.000 na de Dencun Upgrade. Hierna is de koers gedaald naar € 3.000. Het lijkt erop dat de Ether de Bitcoin mee heeft genomen in de daling. 

Een oververhitte cryptomarkt

Naast alle problemen bij de Bitcoin en de Ether lijkt het erop dat de cryptomarkt compleet oververhit is, of in ieder geval was aan het begin van deze maand. Sommige traders hebben meer dan 100% betaald om hun doorlopende futures te behouden. 

Deze opbouw aan bullish leverage zorgt meestal voor prijscorrecties. Een soortgelijke eenzijdige build-up aan leverage kan niet voor eeuwig behouden worden. Wat dat betreft zat de crash van de koers er flink aan te komen. 

De Bitcoin halving

Naast alle achterliggende redenen voor de koersdaling is er natuurlijk ook nog de vanzelfsprekende reden: de bitcoin halving. De halving heeft niet alleen een effect op de miners, maar ook op de gehele markt. 

De koers wordt altijd hoog volatiel rondom de halving van de Bitcoin. Dit geldt niet alleen voor de Bitcoin zelf, maar ook voor de meeste coins op de markt. Hierdoor is de kans op spontane veranderingen ineens heel groot. Desondanks zijn er ook verschillende onderdelen van de cryptomarkt die relatief stabiel blijven.

Gerelateerde berichten

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu