Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Ethereum koers verdampt met 20% in een week, maar investeerders blijven positief en bullish

In de laatste week heeft de Ethereum koers een daling van 20% ondervonden, echter wijzen de futures uit dat de investeerdersvertrouwen in een opwaartse trend onverminderd blijft.

Tussen 3 en 13 maart klom de waarde van Ether met 20%, wat leidde tot een vorming van een dubbele piek rond de $4.100. Na deze piek volgde een terugval van 20%, met een test van de supportlijn bij $3.200 op 19 maart. Volgens analisten was de initiële opmars mogelijk te wijten aan een te hoge leverage op longposities.

Na een gedwongen uitverkoop van $375 miljoen aan ETH futures in dezelfde periode, begon het positieve momentum van Ether af te zwakken, waarbij het de vraag is of dit genoeg is om de daling een halt toe te roepen en wellicht een nieuwe stijgende trend in te zetten.

Tijdens de daling bleef de Ether koers achter bij die van zijn concurrenten. Ether’s afname was aanzienlijker dan de algemene cryptomarkt, welke op 14 maart een piek van $2,77 biljoen bereikte en zich stabiliseerde rond $2,35 biljoen, wat neerkomt op een vermindering van 15,5% binnen vijf dagen. Dit in vergelijking met de 12% afname van Bitcoin, de 21% toename van Solana, en de minimale daling van 2% van Binance Coin in dezelfde periode.

Ook Solana in de problemen, maar koers stijgt wel

Opvallend was dat Solana te maken kreeg met problemen zoals hogere kosten en transactiefouten als gevolg van een toename in activiteit, voornamelijk door een toegenomen interesse in nieuwe memecoins. Er is gemeld dat er in slechts drie dagen tijd ongeveer $100 miljoen in nieuwe Solana memecoins is geïnvesteerd.

Op 13 maart onderging het Ethereum-netwerk een belangrijke update, de grootste in meer dan een jaar, wat samenviel met het hoogtepunt van de Ether koers voor de cyclus in 2024. Deze update verminderde de transactiekosten voor layer-2-netwerken zoals Arbitrum, Optimism, en Base aanzienlijk, wat de schaalbaarheid van Ethereum verbeterde. Ook de invoering van datablobs heeft de verwerkingscapaciteit van het netwerk verbeterd.

Deze netwerkupgrade is een succes gebleken, gezien de toegenomen activiteit op layer-2-oplossingen die een recordhoogte bereikte met een gemiddelde van 122 transacties per seconde (TPS) in de laatste twee dagen, een stijging van 31% ten opzichte van de week ervoor en ruim acht keer zo hoog als de capaciteit van de Ethereum basislaag van 15 TPS.

Ondanks de grote verwachtingen van de Ethereum netwerkupgrades, blijven de kosten voor de basislaag van gas een significant probleem, met een gemiddelde prijs rond de $12 op 18 maart. Dit onderstreept de aantrekkelijkheid van alternatieve platforms zoals Solana en Avalanche, die als enige in de top 20 cryptocurrencies winst zagen de afgelopen week.

Ondanks de daling in de Ether koers, wijst de nadering van de financieringsgraad van het eeuwigdurende contract van ETH tot bijna nul sinds 13 maart op een evenwicht tussen vraag en aanbod van longposities en shorts, wat duidt op een evenwichtige markt.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer