Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Ether ETF’s worden niet in mei goedgekeurd, zegt Bloomberg-analist

In de aanloop naar wat een historisch moment had kunnen zijn voor de crypto-industrie, heeft James Seyffart, een erkende ETF-analist bij Bloomberg, licht geworpen op de afnemende betrokkenheid van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bij de potentiële uitgevers van Ether ETF’s. In tegenstelling tot de eerdere enthousiaste aanpak voor Bitcoin ETF’s, lijkt de SEC deze keer op de achtergrond te blijven, wat vragen oproept over de toekomst van Ether ETF’s.

Verminderde kansen op een doorbraak in mei

Ondanks aanvankelijke optimisme, heeft de recente terughoudendheid van de SEC de kansen op goedkeuring van spot Ether ETF’s in mei aanzienlijk verminderd. Seyffart en zijn collega Eric Balchunas, die eerder de waarschijnlijkheid van goedkeuring op 35% hadden geschat, hebben hun verwachtingen bijgesteld. Deze ontwikkeling is een koude douche voor velen die hoopten op een positieve beslissing.

Met de definitieve deadline voor een van de aanvragen op 23 mei in zicht, groeit de consensus dat de SEC deze kans waarschijnlijk zal laten schieten. Seyffart voorspelt dat de aanvragen voor Ether ETF’s uiteindelijk zullen worden afgewezen in deze beoordelingsronde, een stap die de crypto-gemeenschap in spanning houdt en de vraag oproept hoe de toekomst van cryptocurrency-regulering eruit zal zien.

Tijdsdruk en hoop op verandering

Terwijl de tijd wegtikt, staan zeven vooraanstaande financiële instellingen, waaronder giganten als BlackRock, Fidelity en Invesco, in de rij in de hoop hun Ether-fondsen te lanceren. Deze bedrijven, samen met andere belangrijke spelers zoals Grayscale, VanEck, 21Shares met Ark, en Hashdex, wachten in spanning op een definitieve uitspraak van de SEC. De afwezigheid van de eerder ervaren interactie met de SEC, die zo cruciaal was in de aanloop naar de goedkeuring van Bitcoin ETF’s, is een opvallende omissie die de uitdagingen benadrukt waarmee Ether ETF-aanvragers worden geconfronteerd.

De huidige situatie rond de goedkeuring van Ether ETF’s is meer dan een tijdelijke tegenslag; het is een cruciaal moment dat de richting van crypto-regulering in de Verenigde Staten kan bepalen. Terwijl de SEC haar bedenkingen lijkt te hebben, blijft de crypto-gemeenschap hoopvol dat een doorbraak in de nabije toekomst mogelijk is. De uitkomst van deze beslissing zal niet alleen invloed hebben op de onmiddellijke toekomst van Ether ETF’s, maar ook op de bredere acceptatie van cryptocurrency als legitiem en gereguleerd financieel instrument.

Potentiële impact van afwijzing op Ethereum koers

Een mogelijke afwijzing van Ether ETF’s door de SEC kan op korte termijn negatieve gevolgen hebben voor de koers van Ethereum. Historisch gezien reageert de cryptomarkt gevoelig op regulatoire besluiten en kan het nieuws van een afwijzing leiden tot onzekerheid en bezorgdheid onder investeerders. Dit zou kunnen resulteren in een tijdelijke daling van de ETH koers, aangezien de markt de implicaties van de beslissing verwerkt en heroverweegt wat dit betekent voor de toekomstige institutionele adoptie van Ethereum.

Echter, het is belangrijk op te merken dat de fundamentele waarde en het ontwikkelingspotentieel van Ethereum op lange termijn waarschijnlijk onaangetast blijven, gezien de brede toepassingen en het voortdurende innovatieve ecosysteem.

Invloed van goedkeuring op Ethereum koers

Aan de andere kant zou een onverwachte goedkeuring van Ether ETF’s een significant positief effect kunnen hebben op de koers van Ethereum. Dit zou niet alleen een belangrijk keurmerk van regulatoire acceptatie betekenen, maar ook de deuren openen voor een nieuwe golf van institutionele en retail investeringen. De beschikbaarheid van Ether via ETF’s zou de blootstelling aan en de liquiditeit van Ethereum aanzienlijk vergroten, waardoor meer investeerders gemakkelijk toegang krijgen tot deze markt. Een goedkeuring zou waarschijnlijk leiden tot een snelle stijging van de ETH koers, aangezien het optimisme en het vertrouwen in de toekomstige groei en adoptie van Ethereum zouden toenemen. Dit zou Ethereum verder kunnen cementeren als een centrale pijler in de wereld van digitale activa en blockchain-technologie.

De aanpak van de SEC en de uiteindelijke beslissingen zullen ongetwijfeld een aanzienlijke impact hebben op het vertrouwen en de investeringen in de crypto-sector. Als financiële giganten en innovators blijven pushen voor vooruitgang, staat de crypto-wereld mogelijk op de drempel van een nieuwe fase van institutionele acceptatie en regulering.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer