Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Bitcoin’s toekomst volgens Mike Novogratz: Prijs zal niet onder $55.000 zakken

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, heeft een gedurfde voorspelling gedaan: Bitcoin zal nooit meer onder de $55.000 zakken. Deze voorspelling komt na een indrukwekkende stijging van Bitcoin tot over de $73.500. Hoewel Novogratz een correctie op korte termijn niet uitsluit, mede door de huidige hoge financieringskosten, blijft hij optimistisch over de lange termijn stabiliteit van Bitcoin boven de $55.000 grens.

De voorspelling van Novogratz over de prijsstabiliteit van Bitcoin boven de $55.000 biedt een geruststellend perspectief op de veerkracht van de munt. Deze stabiliteit is des te belangrijker in het licht van de aankomende Bitcoin halving, een gebeurtenis die historisch gezien een significante impact heeft gehad op de prijs van Bitcoin door het aanbod van nieuwe munten te verminderen, wat leidt tot een verhoogde schaarste. Deze cyclische gebeurtenis, gecombineerd met de groeiende institutionele interesse en de bredere adoptie van Bitcoin, wijst op een potentieel voor aanzienlijke groei na elke consolidatiefase, versterkend Novogratz’s bullish standpunt op de lange termijn.

Nieuwe ETF’s voeden het vuur

De recente lancering van Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s heeft de financiële wereld op zijn kop gezet. Met meer dan $11 miljard aan netto instroom sinds hun introductie, waarvan $1 miljard op één dag, onderstrepen deze fondsen de groeiende acceptatie en het vertrouwen in Bitcoin als beleggingsvehikel. Het iShares Bitcoin fonds van BlackRock wordt zelfs beschouwd als de meest succesvolle ETF-lancering in de geschiedenis, een sentiment dat Novogratz deelt en ziet als een belangrijke drijfveer voor de aanhoudende prijsstijging van Bitcoin.

In de voorhoede van deze beweging staat Galaxy Digital, onder leiding van Novogratz, die in samenwerking met Invesco een van deze nieuwe Bitcoin ETF’s heeft gelanceerd. Met al $368,6 miljoen in BTC verzameld, toont dit fonds de serieuze institutionele interesse en het potentieel voor verdere groei in de cryptomarkt. Het succes van deze ETF’s benadrukt de verschuiving naar bredere adoptie en acceptatie van Bitcoin als een legitieme investeringsoptie.

Aankomende BTC halving als katalysator voor verdere prijsstijgingen

De lancering van de Bitcoin spot ETF’s komt op een cruciaal moment in de evolutie van Bitcoin, niet alleen als een bevestiging van zijn groeiende acceptatie maar ook als een katalysator voor verdere adoptie en prijsstijgingen. De indrukwekkende instroom in deze ETF’s, in combinatie met de anticipatie op de volgende Bitcoin halving, kan een synergetisch effect hebben op de markt.

Historische data suggereren dat halving events vaak voorafgaan aan aanzienlijke bull runs, en de extra liquiditeit en blootstelling via ETF’s kunnen dit effect versterken. Dit scenario onderstreept de visie van Novogratz dat, zolang de instroom naar de ETF’s aanhoudt, de prijs van Bitcoin waarschijnlijk zal blijven stijgen, mogelijk zelfs nieuwe hoogten bereikend in de post-halving periode.

Amerikaanse regulatoren wijzigen koers

Na jaren van terughoudendheid hebben Amerikaanse regulatoren, gedwongen door een rechtszaak van Grayscale, eindelijk hun deuren geopend voor Bitcoin spot ETF’s. Deze verandering markeert een significante verschuiving in de houding tegenover cryptocurrency-producten. Ondanks deze vooruitgang blijft de goedkeuring van een Ethereum spot ETF onzeker, met een houding die nog steeds terughoudend lijkt tot mei 2024.

De Amerikaanse bevolking kiest voor Bitcoin

Volgens Novogratz heeft de Amerikaanse bevolking duidelijk gemaakt dat zij Bitcoin en digitale activa omarmen, een sentiment dat versterkt wordt door de succesvolle lancering van spot ETF’s. Deze acceptatie toont aan dat, ondanks de aanhoudende terughoudendheid van sommige regulatoren en opmerkingen van SEC-voorzitter Gary Gensler over Bitcoin’s rol in geldwitwassen, het vertrouwen in en de steun voor Bitcoin en crypto-assets in de Verenigde Staten sterk blijft.

In de wereld van cryptocurrency, waar volatiliteit en onvoorspelbaarheid vaak regeren, biedt de visie van Novogratz een bemoedigend vooruitzicht op stabiliteit en groei voor Bitcoin. Met institutionele steun, vernieuwende financiële producten zoals Bitcoin spot ETF’s, en een veranderende regelgevende omgeving, lijkt de toekomst van Bitcoin en de bredere cryptomarkt rooskleurig.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer