5 februari 2023
Blockchain Stories
Bitcoin Technische Analyse

Technische Analyse: Bitcoin (BTC) naar de $6600? Ichimoku Cloud, RSI en Trading Divergence

Bitcoin prijs verwachting analyse

Al enkele weken worden er door Martijn enkele ‘trading tips’ uitgelegd op het gebied van technische analyses. Maar het toepassen van deze technieken is natuurlijk nuttiger dan het alleen maar snappen. In dit artikel leggen we de koers van Bitcoin (BTC) onder de loep.

Bitcoin (BTC)

Een krappe twee weken terug zagen we ineens een flinke dump. Dit is een poosje achter de rug, en nu is het weer afwachten wat er met de koers gaat gebeuren. Zo’n flinke dump wordt soms wel eens gezien als reset van een indicator. Echter is dit hoe de markt is, en zullen we deze indicators gewoon aflezen. Dumps van dit kaliber zijn vaak niet te voorspellen, en daarom is het van belang om dit in het achterhoofd te houden. Zet stop-losses en pas op met je leverages, als je doet aan margin trading.

De koers van BTC van afgelopen dagen
De koers van BTC van afgelopen dagen

We zien een trading divergence tussen de koers en de MACD en RSI. En dat wijst dus op een bearish patroon: de prijs daalt licht, terwijl de indicatoren positief worden. Zoals je kunt zien heeft er ook een breakout plaatsgevonden op de 6300$. Dat was ook exact het moment dat de MACD positief werd. Deze breakout had je van te voren dus kunnen zien aankomen. Maar daar hebben we op dit moment weinig aan. Het laat echter goed zien hoe het aflezen van deze charts werkt. Op een timeframe van 2 uur is het lastig af te lezen wat er de komende dagen zal gaan gebeuren, en daarom zoomen we wat in naar een timeframe van 30 minuten.

Disclaimer: Uiteraard blijven TA’s altijd speculatief, en zijn de indicatoren bedoeld om je koopgedrag te bevestigen. De markt is manipulatief en dus kan er van alles gebeuren. Wees daarop voorbereid met stop-losses en trade enkel met geld dat je kunt missen!

Bitcoin voorspelling

Als we kijken naar de chart van de afgelopen paar dagen, dan valt op dat er ook een trading divergence was. Maar deze was negatief, en dus heeft er ook hier een breakout plaatsgevonden. Maar dan omlaag in plaats van omhoog. Echter is de koerst daarna weer redelijk opgekrabbeld, waardoor het lijkt dat de oude supportlijn nu rond de $6600 getest gaat worden als resistance. Mocht die worden doorbroken, dan lijkt het erop dat we in terug in de pennant triange komen (en blijven). Echter is het wel van belang dat we daarvoor de huidige resistance houden van $6450. Mochten beide resistances te sterk zijn, dan zullen we terugkeren naar de oude support rond de $6200.

TA Bitcoin korte termijn
TA Bitcoin korte termijn
Ichimoku Cloud

Als we de Ichimoku Cloud erbij pakken zien we dat de prijs op dit moment boven de Senkou Span Cloud zit. Tijdens de dump, heeft de support van de Cloud het gehouden (zie het eerste cirkeltje), en op moment van schrijven wordt de bovenste lijn van de Cloud getest (zie het tweede cirkeltje). De Tenkan-Sen laat zien dat de markt nu aan het rangen is. En aan de Kujin-Sen zijn ook niet echt conclusies te verbinden. De Ichimoku Cloud levert op dit moment dus niet heel veel op. Het enige dat we hierin kunnen zien is dat de $6600 aannemelijker is, dan een breakout omlaag naar de oude resistance.

Technische analyse Bitcoin Ichimoku Cloud
Technische analyse Bitcoin Ichimoku Cloud

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Technische Analyse: Custom Indicators

Martijn

Technische Analyse: Dual Candlestick Patterns

Martijn

Afgelopen week: Bitcoin blijft gelijk, VeChain, Lisk, XRP stijgen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.