26 september 2023
Blockchain Stories
Bitcoin Cryptomarkt Update Ethereum

Marktupdate: Bitcoin koers, Ethereum en BTC Dominance

Bitcoin koers marktupdate dominance btc altcoins

Bitcoin is na een korte periode boven de 7000 dollar weer terug gedoken naar een bekend prijspunt. De prijs schommelt nu rond de $6400 per BTC. De koers van ether (ETH) nam de afgelopen tijd een flinke duik. Één van de oprichters van Ethereum, Vitalik Buterin, deed ook een duid in het zakje door te zeggen dat extreme groei in de cryptospace volgens hem verleden tijd was. De afgelopen maanden pakt BTC langzaam weer meer marktaandeel terug van altcoins. De totale markt is op het moment minder dan 200 miljard dollar waard volgens CMC.

Vitalik Buterin en Ethereum

Vitalik reageerde kort na zijn uitspraken via Twitter op de ophef. Hij geeft aan dat hij niet bedoelde dat er géén groei meer mogelijk is, maar x1000 is gewoon te mooi om waar te zijn op het moment. Dat zou een gigantische marktcapaciteit betekenen. Het grote brein achter Ethereum geeft aan dat verdere groei vooral moet komen uit fundamentele verbeteringen en minder vanuit investeerders die snel geld willen verdienen.

Bitcoin koers

Bitcoin heeft het voordeel dat er geen persoon is die in zijn eentje zoveel invloed kan hebben op de koers. Er is geen CEO van BTC. De prijsstijgingen en dalingen komen dus vaak voort uit extern nieuws en/of handelaren die een bepaalde strategie hanteren. De prijs van bitcoin ligt op dit moment op het zelfde niveau als een maand geleden. Terwijl iedereen die wat bitcoin bezit sinds begin dit jaar er in euro’s op achteruit is gegaan, is de grote broer van alle cryptovaluta nog steeds de stabielste van alle coins in de space. Altcoins gaan harder onderuit dan BTC.

  • Ether koers 14 aug - 13 sept
    Ether koers 14 aug - 13 sept

BTC Dominance

Dat altcoins harder onderuit gaan tijdens deze downtrend blijkt ook uit de dominantie van BTC. Het marktaandeel van de grootste cryptomunt ligt op dit moment rond de 57%. Van achteren kijk je een koe in zijn kont, maar het blijkt weer dat je beter in BTC (of een stablecoin) kunt zitten als je enige vorm van stabiliteit zoekt in de cryptomarkt. Zelfs grote alts als ETH en XRP presteren een heel stuk minder tijdens deze trip naar beneden.

BTC dominance september
BTC dominance september

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Komt er een boek van Satoshi aan?

Robin Heester

Bearmarkt: Bitcoin zakt richting $7500, altcoins zakken ook

Robin Heester

Donatie van $25 miljoen in XRP, Wall Street toont interesse in bitcoin futures

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.