Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Paris Saint-Germain komt met eigen cryptotoken

Paris Saint-Germain (PSG), de grootste en meest populaire Franse voetbalclub, is een samenwerking aangegaan met tokenization-platform Socios.com om een symbolisch ecosysteem te lanceren. Het op Malta gevestigde Socios.com is een marktplaats voor fans. Zij maken gebruik van blockchaintechnologie om fans wereldwijd te verbinden en daarmee inkomsten te genereren. Het platform wordt ondersteund door chiliZ. ChiliZ wordt op zijn beurt weer gesteund door enkele grootheden in cryptoland waaronder Binance.

Stemrecht tegen betaling voor fans

Nu, na de officiële aankondiging van het partnerschap, kan PSG zijn zogenaamde Fan Token Offering (FTO) lanceren met de hulp van Socios.com. De FTO laat voetbalfans deelnemen aan de selectie van de shirtkleur, de stadionmuziek en het logo. Ook kunnen de fans meepraten over een aantal sportaspecten, zoals meest waardevolle speler, Player of the Match of Month, vriendschappelijke wedstrijden, zomertours en gesteunde goede doelen bijvoorbeeld. Marc Armstrong, Chief Partnership Officer van PSG, vertelt: ”Paris Saint-Germain is vastbesloten om gebruik te maken van de mogelijkheden die cryptocurrency kan bieden. Deze revolutionaire technologie zal een belangrijke impact hebben op de algehele bedrijfsstrategie van de club en op de manier waarop we met onze schare fans omgaan.”

PSG-tokens

PSG-tokens kunnen binnen het Sociosplatform alleen worden verhandeld tegenover $ CHZ, het token van chiliZ native. Het exacte tarief is nog niet bekendgemaakt, evenmin de exacte datum van de aankomende FTO. Naar verluidt, zal het worden gehouden vóór het begin van het komende voetbalseizoen. Volgens Alexandre Dreyfus, de CEO van de voetbalclub, kan PSG’s initiatief om lid te worden van de blockchainbeweging een goede gelegenheid zijn voor voetbalfans om zich te verdiepen in de cryptowereld. De stap van de PSG om het idee van blockchain en cryptocurrency te omarmen volgt de voorbeelden van enkele andere Europese voetbalclubs. Zo is er een voetbalclub in Gibraltar die haar spelers in cryptovaluta uitbetaald.

Beginende trend in voetbalwereld

Vorige maand was succesvol voor zeven grote clubs in de Britse Premier League, waaronder Newcastle United, Crystal Palace en Leicester City, die de samenwerking met online beleggingsfirma eToro hebben ondertekend om sponsorbetalingen in Bitcoin te ontvangen. Ook de overkoepelde organisatie UEFA heeft een test gedaan met een op blockchain gebaseerde ticket-applicatie. Voor veel clubs is een stap richting cryptovaluta en blockchains ook gewoon een marketingstunt. Maar het is goed om te zien dat er binnen de clubs van de grootste sport van de wereld naar de mogelijkheden wordt gekeken.

Bron: Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer