23 mei 2022
Blockchain Stories
Coinbase Nieuws

Bullish onderonsje Coinbase en BlackRock

coinbase blackrock etf

Het Amerikaanse Coinbase, bekend van zijn cryptobeurs, ziet wel brood in een cryptocurrency ETF. De grootste exchange van Amerika roept daarvoor de hulp in van BlackRock, een grote speler op gebied van Wall Street investeringen. Dat meldt Business Insider in een rapport op 6 september. Een ETF is een Exchange Traded Fund (ETF). Met een ETF kun je als het ware handelen in bitcoin zonder dat je zelf bitcoin hoeft te bezitten.

Coinbase en BlackRock

Coinbase zou gesprekken hebben gevoerd met BlackRock’s blockchain werkgroep. Volgens insiders werd over de beoogde ETF veelvuldig gediscussieerd en gefilosofeerd: ‘’Er moet voor investeerders een manier komen om in de volatiele crypto markt te stappen.’’ In het rapport is te lezen dat het onzeker is of de gesprekken eenmalig waren of dat er daadwerkelijk een langdurige samenwerking in het verschiet ligt.

Nieuwe mensen bereiken

Naast een serieuze kijk naar ETF’s is Coinbase ook bezig om op andere manieren nieuwe mensen de cryptomarkt in te trekken. In augustus maakte Coinbase bekend dat het bedrijf zijn jaarlijkse vergoeding voor zijn Index Fund verlaagd ‘’voor alle nieuwe en bestaande investeerders’’ van 2 naar 1 procent. Coinbase liet eerder weten de intentie te hebben om ”een nieuwe categorie institutionele beleggers te introduceren in de cryptowereld.’’ 

Andere ETF’s

Op 22 augustus heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) nog een flink aantal ETF aanvragen afgekeurd. Maar op 23 augustus heeft het agentschap een statement uitgebracht dat het zijn beslissing nog eens zal herzien, alleen is er nog geen exacte datum genoemd. Het zijn zware tijden in deze crypto bear markt. Het feit dat Coinbase en BlackRock met elkaar spreken is een indicatie dat het raamwerk om het institutionele geld in de markt te laten stromen in volle gang is. Hoe en wanneer het gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar dat er in de toekomst Bitcoin ETF’s zullen worden aangeboden ligt wel in de lijn der verwachting. En als het aan Coinbase ligt zijn zij dus de eerste.

Bron: Cointelegraph

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Dagoverzicht: Let op Ethereum scam forks!

Robin Heester

Totaal van Coinbase gebruikers enorm toegenomen

Arnold Hubach

Fidelity richt pijlen op bitcoin en cryptomarkt

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.