Blockchain Stories
Image default
Partner Sponsored Universa

Universa Blockchain: 365 dagen ontwikkelingen, releases en updates

De achtste september in 2017: de dag dat de whitepaper van Universa werd gereleased. Sindsdien is er enorm veel gebeurd: de ICO heeft plaatsgevonden, het mainnet is gereleased, de tokens zijn gedistribueerd en talloze partnerships zijn afgekondigd. In dit artikel blikken we terug op één jaar Universa.

Disclaimer: Universa is een sponsor van Blockchain Stories.

8 september 2017: release whitepaper

De whitepaper heeft zeer recentelijk een nieuwe lay-out gekregen. Maar exact een jaar geleden, op 8 september 2017, werd de eerste versie hiervan gepubliceerd. Sindsdien zijn veel van de punten uit deze whitepaper verder uitgelegd in de knowledge based site: kb.universa.io. Dit is te zien als verlengstuk van de whitepaper waarin alles te lezen is over hoe Universa werkt. Mocht je nog nooit een blik hebben geworpen op deze site, dan is dat zeker aan te raden! 8 september 2017: Universa is nu écht begonnen!

Universa Blockchain whitepaper
Universa Blockchain release whitepaper

28 september 2017: website geüpdatet

De website van Universa is in september vorig jaar geüpdatet. Sindsdien is er op de website niet bijzonder veel veranderd. De community wacht op een vernieuwde update die zeer binnenkort online zou moeten komen. Previews zijn al getoond en deze website staat ook als urgent op de roadmap.

28 oktober 2017: start van de ICO

Vlak voordat de ICO van start zou gaan, werd bekend dat John McAfee een advisor is geworden. De ICO startte op 28 oktober 2017 en liep uiteindelijk door tot 9 december van dat jaar.

De ICO startte met het doel om 99.000.000 USD op te halen. De prijs van 1 UTN token varieerde tijdens de periode dat de ICO Token Sale was geopend tussen de $0,01 en de $0,0125. Uiteindelijk is er $28,559,233 opgehaald. Dit was 29% van dit zeer ambitieuze doel. Vanuit de ICO was er een Airdrop Bounty waarin er 50 UTN per account werd weggegeven.

December 2017: weken na de ICO

Keuze tussen UTN en UTNP
Keuze tussen UTN en UTNP

In de weken na de ICO zijn er verschillende dingen gebeurd. Universa won de prijs voor de beste Blockchain Startup van Rusland. In deze periode werden ook de eerste contacten met Alfa Bank gelegd. Hieruit is een samenwerking voortgekomen waarover inmiddels meer bekend is. Alfa Bank heeft bevestigd dat er twintigduizend transacties per seconde op het Universa netwerk kan worden verwerkt. Verder was het ook tijd om de distributie van de tokens op gang te brengen. Er werd een optie aangeboden om je tokens als een ERC-20 token – UTNP – te verkrijgen. Deze placeholder is sneller op exchanges te listen door de bekende structuur van een token op de Ethereum chain. Voor de long-term investeerders was het ook mogelijkheid om je tokens als UTN te verkrijgen. Meer over de tokens leren? Check onze Universapagina.

Januari 2018: ontwikkelingen en token distributie

Eind januari werden de eerste 800.000.000 tokens verstuurd naar de deelnemers van de ICO die hebben gekozen voor de Placeholder (UTNP). Verder werden in deze periode veel contacten gelegd met verschillende Aziatische landen om Universa te kunnen gaan implementeren. Zo werd er onder andere bevestigd dat Maleisië de Universa Blockchain gaat gebruiken voor de Smart City. Verder is bekend gemaakt dat Ernst en Young ook een partnership heeft gesloten met Universa. Lees meer over deze partnerships in de eerder gepubliceerde artikelen.

Februari 2018: de maand met veel nieuws

Begin februari werd de UTNP token verhandelbaar op Cobinhood. Dit was de eerste  exchange voor deze token en dus was dit zeer goed nieuws. Op 15 februari werd ook bekend gemaakt dat Novotrans de Universa Blockchain gaat gebruiken. Beetje bij beetje druppelden de resultaten van alle meetings en onderhandelingen binnen. Universa begint vorm te krijgen en het laat zien waar het voor bedoeld is: Blockchain for Business. Nog geen week later werd UTNP ook verhandelbaar op HitBTC. Inmiddels zijn de pairs al weer verwijderd van deze exchange, maar toch was deze listing wel een succesje voor de community. Het volume stroomde binnen. Vlak hierna werd de eerste preview van de HODL wallet gepresenteerd. Deze hardware wallet toonde de ambities van Universa ook weer aan.

Maart 2018: het project kabbelt voort

In maart van dit jaar kwam Universa de top 200 van alle coins en tokens in de wereld binnen (volgens coinmarketcap). Er werd een samenwerking met IOB bekend gemaakt en ook toonde Alfa Bank officieel aan dat de benchmarks van het netwerk allemaal in orde waren. Ook in China zijn weer samenwerkingen gestart met bijvoorbeeld universiteiten. Op 18 maart was het 100 dagen geleden dat de ICO was afgelopen. In die 100 dagen heeft er al enorm veel plaats gevonden.

April 2018: Mainnet is gereleased

Mainnet Universa release
Mainnet Universa release

Op twaalf april 2018 werd het grote nieuws naar buiten gebracht: Het mainnet van Universa is gereleased. Er kon al een hele tijd in het testnet gespeeld worden met verschilende functies. Maar deze release was een grote stap! Nu kunnen er officieel contracten worden aangemaakt en uitgevoerd. Waar we op dit moment net meer dan 100 dagen na de ICO zitten, werd ook een nieuw 100-days-plan gepubliceerd.

Mei en Juni 2018: Alex meets Amsterdam

Universa website preview
Universa website preview

In deze twee maanden hebben we weer veel voorbij zien komen. Zo is Childtech een samenwerking aangegaan met Universa en is UTNP gelist op LiveCoin. De Ultracoins uBTC en uETH werden geïntroduceerd op het mainnet. De Smart City die in Tunesië wordt opgestart kreeg meer vorm. Verder werd er een preview van de nieuwe website laten zien (die overigens tot op heden niet is gepubliceerd).

Op 5 juni was er nog een ander hoogtepunt: Alexander Borodich kwam naar Nederland voor gesprekken met ING en Ernst en Young. En daarna was er de mogelijkheid voor de Nederlandse supporters om Alexander te meeten in Amsterdam. Verder is er in juni ook het Smart Contract van de officiële UTN token gemaakt. Deze tokens konden vervolgens worden geclaimd in mainnet. Tot slot was Alex te vinden in de Arab Banking Summit

Zomer 2018

Op de eerste dag van augustus werd de eerste preview van de mobiele wallet getoond aan de community. De maand hiervoor werd de Universa Foundation al officieel geregistreerd en werd uiteraard de verjaardag van de CEO gevierd. Verder werd bekend gemaakt dat de Universa Blockchain mee doet aan de contest van Huobi voor het maken van een DAO (Decentralised Autonomous Organisation), deze wedstrijd zal maanden lang duren. Het team was ook aanwezig op de Innoprom om nieuwe leads te vergaren. In Augustus werd UTNP ook gelist op Coinbene en won het de community-contest van Ethfinex en Bitfinex. Dat zijn dus drie extra exchanges in een zeer korte tijd. Voor de handelaren onder ons is dat gunstig. Verder werd het nieuwe 100-days plan gepubliceerd waarin weer veel groot nieuws stond: in de pak hem beet 330 dagen dat Universa bestaat, zijn er 167 potentiële klanten in de pijplijn gekomen. Met de nadruk op potentiële, ze zijn nog niet binnen. Universa kiest strategisch de kanshebbers in de richtingen van Smart Money, Smart Government, Smart Chain en Smart City

Terugblik

365 dagen na de ICO hebben we enorm veel gezien. Van releases, previews en partnerships tot listings en distributies van de UTN(P). Er staat ongetwijfeld veel te gebeuren de komende maanden: de swap van UTN naar UTNP, de nodes die kunnen gaan runnen en de mobiele wallet en de website die zullen worden gereleased. Het volgende jaar wordt een hele spannende voor Universa, het project moet nu echt vorm gaan krijgen.

Gerelateerde artikelen

Universa lanceert CBDC voor Centrale Bank Tunesië

Arnold Hubach

Universa: Stablecoins voor Centrale Banken, Digitale paspoorten voor overheden

Arnold Hubach

Universa Blockchain: snel, goedkoop, veilig en geschikt

Arnold Hubach

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer