17 januari 2021
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

Prijs bitcoin Iran schoot naar 24.000 dollar

Bitcoin Iran dollar 24000

Katsjing! De Iraanse regering heeft het minen van cryptocurrency als legale activiteit bestempeld. Dit alles om zelf een nationale cryptocurrency te introduceren. Deze maatregel zorgde voor een spectaculaire korte piek naar een record hoogte op de lokale exchanges: omgerekend was één bitcoin (BTC) soms wel 24.000 dollar.

Iran goes crypto

Volgens het nieuws agentschap IBENA, die banden heeft met de centrale bank van Iran, wordt het minen van cryptocurrency “geaccepteerd als een industrie binnen de overheid.”  Abohassan Firouzabadi is secretaris van de Hoge Raad in Iran. Hij vertelde dat de beslissing is genomen na uitgebreid overleg tussen andere belangrijke onderdelen van de overheid. Partijen als het Ministerie van Communicatie en Informatietechnologie, de centrale bank en het Ministerie van economische zaken en financiën hebben allemaal hun licht laten schijnen over dit onderwerp. Een officiële definitieve beleidsvoering is nog niet aangekondigd, maar het begin is er.

Amerika hielp een handje

Deze manier om het minen van cryptocurrency als land te legaliseren komt onder andere voort uit de economische sancties die President Donald Trump het land heeft opgelegd. Iran wil door middel van een eigen digitale munt deze omzeilen. Dus hoewel het legaliseren een stap richting wereldwijde acceptatie van cryptocurrency is, kun je over de redenen waarom Iran dit doet je twijfels hebben. Abolhassan Firouzabadi zei ook dat een nationale digitale munt een “veelbelovend” middel kan zijn om financiële transacties uit te voeren tussen de handelspartners van Iran. Juist omdat de Trump-administratie de toegang van het land tot Amerikaanse dollars heeft beperkt.

Definitieve regels volgen nog

Wat de handel in cryptocurrency betreft zei de ambtenaar verder: “Een besluitvormende instantie zal het kader en het definitieve beleid voor handel en deelname van startups en handelsactivisten in de cryptocurrency-sfeer vóór september bekendmaken, maar er is nog geen definitief besluit genomen.”

Nadat het land positieve uitlatingen deed omtrent het minen van cryptocurrency vloog de prijs van bitcoin omhoog. Bij lokale exchanges zoals Exir schoot zelf voorbij de $24,000 – dit is zelfs hoger dan het wereldwijde gemiddelde record van $20,000 uit december. De prijs lig nu rond de $6500.

Bron: CoinDesk

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Dagoverzicht: Binance FIAT, ransomware in mining apparatuur

Arnold Hubach

Coinbase onder vuur: #DeleteCoinbase

Arnold Hubach

UPDATE: Coinbase krijgt nog GEEN toestemming van SEC voor security tokens

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.