Blockchain Stories
Universa Blockchain: snel, goedkoop, veilig en geschikt
Altcoin Sponsored Universa

Universa Blockchain: snel, goedkoop, veilig en geschikt

De afgelopen maanden zijn er op Blockchain Stories verschillende aspecten van de Universa Blockchain uitgelegd. In dit artikel kijken we even terug naar alles dat geschreven is. Elke url waar je op kunt klikken, verwijst naar een uitgebreider artikel waarin het specifieke aspect is uitgelegd.

Disclaimer: Universa is een partner van Blockchain Stories. Dit is géén beleggingsadvies. 

De Universa Blockchain

De Universa Blockchain is een DAG waarin elk smart contract een eigen chain heeft. Dit heet ook wel een C-Chain. Van dit smart contract wordt enkel de status door de nodes gecheckt en dit wordt door middel van drie verschillende hash-algoritmes geverifieerd (de HashID). Ethereum en Bitcoin zijn maar op één manier encrypted en deze driedubbele encryptie maakt de blockchain dus nóg moeilijker om te hacken. Verder is een transactie is eigenlijk een revisie van het oude contract. Daarom heet het protocol ook wel Proof-of-State: de nodes controleren de status van elk ‘block’. Vaak noemt met het protocol van Universa ook wel Proof-of-Authority. Door middel van licenties die aan node-eigenaren worden gegeven, wordt er voorkomen dat er naïeve decentralisatie kan ontstaan.

Private blockchain

De inhoud van de contracten komt nooit in een publieke omgeving terecht en daarmee is de blockchain dus uiterst geschikt voor B2B en B2G toepassingen. Van Ethereum ken je de blockexplorer waarschijnlijk wel. Hierin kun je alle data uit de blockchain bekijken. Om bij Universa informatie uit de blockchain te kunnen lezen, moet je het specifieke contract in de universaexplorer invoeren. Doordat elk smart contract zijn eigen chain heeft, is het mogelijk om deze ook offline uit te voeren (er is immers geen lineaire block-structuur zoals bij Ethereum).

Snelle blockchain

Doordat alleen de status van een contract wordt gecheckt, wordt de DAG (of: blockchain van allemaal losse C-Chains) niet gigantisch groot en daardoor is het netwerk ongekend snel: het netwerk kan op dit moment 20.000 revisies per seconde verwerken. De Universa Blockchain verifieert dus lokale documenten/processen/apps/bots in plaats van ze daadwerkelijk uit te voeren (zoals dat in een Virtual Machine gebeurt). Hierdoor is het heel erg goed mogelijk om Artificial Intelligence aan de blockchain te koppelen: een stukje AI(/neural network) kan hierdoor ook van zichzelf leren terwijl het ín de blockchain geverifieerd staat.

Flexibele blockchain

Een smart contract is daarnaast ook meer dan een stukje Solidity code: er kunnen processen vanuit huidige infrastructuren worden gekoppeld/toegevoegd in de smart contracts. Universa gebruikt liever de term smart documents. Met slimme tools kan er op verschillende manieren met de blockchain worden gewerkt: Python, Ruby, Java; het is allemaal mogelijk. Als dit stukje van een blockchain jouw interesse heeft, is het erg interessant om over dit technische kijkje in de blockhchain te lezen.

Goedkope blockchain

Elke transactie kost 1 U(nit), wat gelijk staat aan 0.01 USD. Deze kunnen worden gekocht met de UTN(P) tokens. De gas van het netwerk is dus altijd stabiel, ongeacht wat de cryptomarkt voor bewegingen maakt. Voor B2B en B2G een interessante factor: het maakt in principe niet uit hoe lang ze een bepaalde hoeveelheid gas op voorraad hebben liggen.

Geschikte blockchain

Gezien de blockchain erg flexibel is, kan je er van alles mee doen. Een belangrijk speerpunt van Universa is het tokenizeren van alles. Van uCHF en uGold tot andere assets (uOil en wellicht ooit de uRuble). De focus ligt bij Universa op vier speerpunten: Smart Cities, Smart Money, Smart Factories en Smart Government.

In Smart Cities worden de processen van de toekomstige steden gedigitaliseerd, getokenizeerd en geautomatiseerd. In een eerder artikel namen we al enkele mogelijke toepassingen door. Er lopen pilots in Tashkent, Bizerte en enkele andere plaatsen. Bij Smart Factories kun je denken aan het partnership dat Universa heeft met Novotrans. Dit is een van de grootste gebruikers van het gemeenschappelijke spoorwegennetwerk. Het distributiebedrijf gaat haar businessprocessen naar het Universa Blockchain protocol verplaatsen. Binnen deze digitalisering valt ook het bijhouden van stand-bytijden van wagons. Daarnaast wordt de Universa Blockchain ook gebruikt voor de communicatie bínnen Novotrans zelf, met name in de documentverificatie en -opslag.

Je kon eerder al lezen over uCHF en andere ultratokens. Dit is een perfect voorbeeld van Smart Money. Tot slot is daar ook nog Smart Government: processen en administratieve zaken van overheden. In de AMA worden deze vier aspecten door de CEO Alexander Borodich duidelijk uitgelegd. Tot slot werkt Universa ook nog aan een eigen HODL-wallet, waar uTokens op kunnen worden bewaard. Deze hardware wallet wordt aan je telefoon gekoppeld.

Zoals je kunt lezen gebeurt er enorm veel rondom Universa en is er ook enorm veel mogelijk. Toch is de sfeer rondom dit protocol nogal bedrukt: de prijs is (relatief) laag. Is de strategische stealth modus goed uitgedacht, of zakt het project weg en horen we er nooit meer iets van. Doe goed je eigen onderzoek en spreid je kansen.

Gerelateerde berichten

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000

Scott

Ethereum Pectra Devnet lanceert binnenkort: zal ETH stijgen?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu